Лайм

Експерти розповіли, чи потрібно мити голову кожного дня

Фахівці поділилися детальними поясненнями

Людям, які звикли мити голову кожного дня, може здатися неприйнятним той факт, що це може бути шкідливо для волосся. Саме таку думку озвучив виданню Express експерт з догляду за волоссям у Foxy Locks Сол Мескін на чолі з іншими фахівцями з цієї сфери.

"Ваше волосся з’єднане зі шкірою голови фолікулом, і цей фолікул пов’язаний із залозами, які виробляють вітаміни та вологу, яка потрапляє у волосся. Якщо ви миєте голову занадто часто, ви вимиєте всі природні компоненти з волосся, які виробляють залози, і вони більше не будуть передавати жодної користі вашому волоссю, натомість зроблять його ламким і сухим", - розповів детальніше Мескін.

Фото: Getty Images

Сімона Томас із Simone Thomas Wellness, інший фахівець по догляду за волоссям, додала: "Надто часте миття голови може призвести до появи лупи та свербежу. Через це з’являється висока ймовірність, що волосся перетвориться на сухе, ламке і більш вразливе".

"Пам’ятайте, що для здорової шкіри голови вам потрібне природне шкірне сало для здорових фолікулів, а надто часте миття волосся зменшує його кількість".

Читайте на тему: Експерт назвав найбільшу помилку у застосуванні кондиціонерів для волосся.

То як часто слід мити голову?

Якщо ви звикли мити голову кожного дня, фахівці радять почати робити це хоча б через день, а з часом повністю перейти до 2-3 миттів голови на тиждень.

  • Поради, які допоможуть волоссю якомога довше залишатися чистим:

Правильно підібрані продукти для волосся. Експерти наголошують, що шампунь за складом має бути легким, таким, який не обтяжуватиме волосся.

Слід менше використовувати засоби на масляній основі,а саме сироватки та олійки.

Використання сухого шампуню у дні, коли ваша зачіска виглядає не такою свіжою.

Під час миття голови вода має бути теплою, навіть літньою, а не гарячою. "Справа в тому, що дуже гаряча вода стимулює сальні залози, утворюючи більше шкірного сала (олії/жиру), тому краще мити голову у злегка прохолодній воді", - каже перукар Джон Хала.

Фото: Getty Images

На які компоненти варто звертати увагу під час вибору продуктів для волосся?

Засновник Neal & Wolf і фахівець з догляду за волоссям Ніл Кепсік рекомендує не обходити стороною засоби, у складі яких є арганова олія, жожоба, авокадо та насіння соняшнику – ці складові покращать слухняність волосся, зволожать сухі кінчики та сприятимуть появі блиску.

"Пантенол допоможе утримати вологу, додасть блиску і зробить волосся більш слухняним, а масло ши зволожить його та зробить більш прямим", - додав експерт.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основи для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, у яких найчастіше народжуються близнюки

Астрологи розповіли, що у Близнюків, Раків та Риб найчастіше народжуються близнюки

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям