Лайм

Що не можна робити в день Стрітення Господнього: головні заборони свята

Це одне з дванадцяти великих свят, присвячених Христу

15 лютого в Україні відзначають Стрітення Господнє за Юліанським календарем. Це важливе християнське свято, яке посідає особливе місце у церковному календарі, та символізує зустріч людства з Богом.

Саме цього дня на 40-й день після народження Ісуса Христа Діва Марія та Йосип принесли Немовля до Єрусалимського храму. Там їх зустрів старець Симеон, який чекав на зустріч зі Спасителем багато років. Праведник уособлює людство і вважається свідком Божественного походження Христа.

Фото: pixabay.com

Віряни цього дня читають молитви, ходять до церкви, де проводиться святкова літургія. Потім освячуються свічки та вода, які мають особливу силу. Їх зберігають вдома протягом року. Окрім традицій, у цей день існують й заборони.

Читайте також: На щастя та удачу: потужні молитви на Стрітення Господнє.

Що не можна робити на Стрітення Господнє

15 лютого під забороною важка фізична праця (ремонт, будівництво, перестановка меблів), а також домашні справи (прання, прибирання, прасування білизни).

Як і в інші церковні свята на Стрітення Господнє не можна сваритися, лаятися та конфліктувати.

Також не можна плакати та жалітися на долю. Наші пращури вірили, що таким чином можна привернути ще більше горя та страждань.

Також варто у цей день утриматися від мандрівок. Вважається, що будь-яка подорож може закінчитися неприємністю. Те саме стосується і переїздів в іншу домівку.

У день Стрітення Господнього не рекомендується ходити в лазню та паритися віником.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею