Лайм

З повагою та щиро: як привітати жінок з 8 березня, щоб нікого не образити

Корисна пам'ятка для чоловіків

У Міжнародний жіночий день прийнято говорити про жіночу красу та дарувати квіти, хоча дехто вважає цей жест недоречним і навіть принизливим. Тому, якщо вирішили привітати дружину, подругу, колегу або маму, слід знати головну ідею цього свята, відкинути стереотипні уявлення про привітання, щоб зробити це з повагою до них. Як привітати жінок з 8 березня, щоб нікого не образити – далі у матеріалі.

Як привітати колег із 8 березня

Чоловікам варто відмовитися від тюльпанів, подарункових сертифікатів у магазини косметики, а також слів про прекрасну половину людства та окрасу колективу. Таким чином, ви покажете зневажливе ставлення до жінок, з якими ви працюєте. Оскільки акцент буде зроблено на їхній красі, а не на індивідуальних якостях та вкладі у розвиток компанії. Оскільки 8 березня – день боротьби за права жінок, то вітати колег потрібно з повагою, із визнанням їхньої цінності як особистостей.

Читайте також: 8 березня - вихідний чи робочий? У "Дії" відкрили голосування.

Фото: unsplash.com

Найкраще організувати для колег якусь вікторину, наприклад про досягнення жінок за останні 120 років, або запропонувати інший формат розваг, який допоміг би чоловікам більше дізнатися про гендерні стереотипи, щоб назавжди їх позбутися.

Як привітати вчителів з 8 березня

Замість святкових концертів для вчителів можна організувати лекції за участю представників громадських організацій, які опікуються питанням гендеру. Для школярок чудовим привітанням стане урок у форматі оповідань про видатних жінок, їхні досягнення та успіхи у різних професійних галузях.

Як привітати дружину, дівчину, дочку, сестру, маму

Завжди порівну діліть домашні обов'язки, а не раз на рік готуйте сніданок та прибирайте квартиру. Дбайте про романтичні стосунки щодня, а не лише 8 березня. Проаналізуйте всі гендерні стереотипи про жінок та протидійте їм, а не продовжуйте поширювати. Підтримуйте своїх жінок у їхньому бажанні реалізуватися у різних сферах.

Читайте також: Топ-8 оригінальних подарунків на 8 березня, які можна зробити мамі, дружині, бабусі чи подрузі.

Фото: unsplash.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень  

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем