Лайм

Як вибрати свіжі тюльпани на 8 березня і розпізнати квіти, які швидко зів'януть

Корисні поради перед святом

Перший місяць весни у багатьох асоціюється з Міжнародним жіночим днем і, звичайно, з квітами, які прийнято дарувати жінкам на це свято. TheLime вирішив поділитися з вами простими порадами, як вибрати тюльпани на 8 березня.

По-перше, зверніть увагу на місце продажу. Напередодні свята квіти продають мало не на кожному кроці. Але на стихійних ринках біля метро чи великих супермаркетів ви можете нарватися на несвіжі тюльпани чи переморожені під час транспортування. Найкраще віддавати перевагу магазинам, у яких обладнані спеціальні холодильники, що підтримують оптимальну температуру для квітів.

По-друге, уважно огляньте бутони та листя перед покупкою. Ознакою несвіжих квітів є темні або жовті плями на пелюстках та сухі кінчики листя. Листя має бути пружним і приємним на дотик.

Читайте також: Рекордний результат: українці в "Дії" вирішили, чи має бути 8 березня вихідним днем.

Також перевірити свіжість тюльпанів можна простим способом. Візьміть одну квітку в руку, тримаючи стебло горизонтально. Слабка або несвіжа квітка відразу ж обвисне, а якісна – зберігатиме пряму лінію.

Ще одна деталь, на яку також слід звернути увагу - не купуйте готові букети, а просіть флориста скласти композицію з квітів при вас. При складанні букета та терті одна об одну квіти повинні видавати характерний хрускіт. Це вважається ознакою того, що квіти свіжі і довго вас радуватимуть.

Фото: pixabay.com

Перед покупкою також огляньте кінчик стебла тюльпану. Якщо він білий, це ознака того, що тюльпан ще не підрізали – це біле місце є частиною цибулини. А у несвіжої і залежалої квітки він буде жовтого кольору.

Якщо хочете, щоб рослини довше радували око, варто віддати перевагу тюльпанам з невеликими і середніми бутонами, приблизно до 10 см. Такі квіти ще не повністю зрілі і зможуть простояти у вазі близько 10 діб за умови, що ви часто мінятимете воду.

Читайте також: В Україні 8 березня погода буде несвятковою: карта та прогноз синоптиків.

Відзначимо, що стійкість тюльпанів залежить також від їх кольору. Найкапризніші – це сорти жовтого та білого кольору, а ось червоні тюльпани найбільш стійкі.

До речі, якщо ви бачите, що бутони стягнуті гумками, це може означати, що продавець хоче приховати від вас будь-які дефекти квітів. Такі гумки часто використовують під час транспортування квітів, але перед продажем їх мають зняти.

Фото: pixabay.com

При виборі кольорової гами букета орієнтуйтеся, кому саме ви даруватимете квіти.

Що означають кольори тюльпанів у букеті:

  • білий колір – символ світла, чистоти та невинності, букет такого кольору підійде для будь-якого приводу;
  • бузковий колір символізує перше кохання;
  • червоний колір - символ кохання, прихильності, вдячності та пристрасті;
  • рожевий колір є символом елегантності та вишуканості, подяки, симпатії, так що тюльпани такого кольору найкраще дарувати на початку стосунків;
  • жовтий колір - символ дружби та захоплення, а також поваги;
  • помаранчевий колір виражає радість, теплоту сонця, щастя, кохання та чарівність;
  • фіолетовий колір символізує велич, гідність та розкіш.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram ! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Одружився і став татом у 19: як живе Роман Сасанчин після перемоги в "Голосі країни"

Де зараз Роман Сасанчин - 22-річний український співак, який виграв шоу "Голос. Діти" та "Голос країни"

Річ саме в ефективності: лідер гурту "Скай" Олег Собчук озвучив своє ставлення до мобілізації

Олег Собчук висловився про мобілізацію - лідер гурту Скай заявив, що в тилу від нього буде набагато більше користі, ніж на фронті

В мережі показали свіже фото 88-річного Алена Делона, який нещодавно отримав орден від Зеленського

Анушка Делон показала свіже фото свого зіркового батька - як виглядає 88-річний Ален Делон, якого помістили під посилену опіку