Лайм

Чим підживити помідори, щоб краще переносили холод, спеку та посуху: порада досвідчених дачників

Прості дії допоможуть отримати бажаний результат

Якщо ви шукаєте спосіб, який допоможе виростити хороший урожай помідорів, theLime має для вас перевірений лайфхак в запасі. Раніше ми розповідали, що посадити на грядці поруч із помідорами для покращення їх здоров'я і смаку, а цього разу поділимося методом підживлення саджанців. Для цього вам знадобиться бурштинова кислота. Далі пояснимо, чому саме вона та як її використовувати на грядці.

Фото: unsplash.com

Бурштинова кислота хоч і не вважається добривом, проте вона є ефективним біостимулятором - джерелом енергії для рослин. Цей компонент підвищує імунітет і стійкість саджанців до несприятливих умов (холод, спека та посуха), покращує врожай.

Крім того, помідори, які оброблені бурштиновою кислотою, швидше достигають і поліпшується їх смак.

Як саме використовувати бурштинову кислоту?

У розчині бурштинової кислоти на добу слід замочити насіння рослин перед висадкою в ґрунт. Після цього насіння дістаємо та промиваємо під проточною водою, просушуємо. Також розчином, у складі якого є бурштинова кислота, можна полити розсаду після пересадки на город – така проста маніпуляція допоможе рослині впоратись зі стресом.

Читайте на тему: Вода має бути теплою: як правильно поливати перець після висадки у ґрунт.

Окрім поливів, спробуйте обробляти розчином бурштинової кислоти листя помідорів. Найкраще для цього використовувати пульверизатор: налийте туди рідину і обприскайте поверхню саджанців. Часто використовувати препарат не потрібно, оскільки передозування може негативно позначитись на рослині.

Фото: unsplash.com

Якою має концентрація бурштинового розчину?

Концентрація залежить від типу обробки. В більшості випадків 1 таблетку розчиняють у 1 л води. Готовий препарат можна зберігати до 3 діб, однак за можливості старайтесь використовувати свіжий розчин – у такому разі його ефективність буде найвищою. У сухому вигляді може таблетки бурштинової кислоти можуть зберігатись до 3 років з дати виробництва.

Профілактика

Бурштинова кислота відмінно підходить і у якості профілактичних цілей. Її використання зменшує шанси на ураження посадок фітофторозом. Препарат можна використовувати разом із добривами.

Застосування бурштинової кислоти корисне не лише для помідорів, але і для іншої городини, і навіть кімнатних квітів. Проте варто пам’ятати, що використання цього компоненту має бути грамотним, правильним та якісним.

  • Раніше ми розповідали, чим поливати буряки, щоб отримати багатий врожай. Дізнайтесь про спосіб, яким користуються досвідчені дачники.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати курячі гомілки, щоб були ніжними і соковитими: цікавий спосіб

Як у домашніх умовах приготувати курячі гомілки в соусі зі сметани та гірчиці, щоб урізноманітнити своє повсякденне меню

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу