Лайм

Коли сіяти томати на розсаду, щоб вона не витягнулася і не втратила якість

Розрахувати оптимальні терміни зовсім не складно

Щоб отримати хороший урожай томатів, потрібно правильно доглядати їх з моменту посіву на розсаду. Але коли розпочинати посадку? Багато городників орієнтуються на місячний календар і починають садити помідори вже у лютому. Однак деякі пізніше стикаються з тим, що розсада витягується і втрачає свою якість. Як цього уникнути, розповів досвідчений городник та автор популярного YouTube-каналу про садівництво "Наша дача".

Читайте також: Коли садити перець у лютому 2024 року: сприятливі дні за посівним календарем.

Фото: Getty Images

Якщо посадити насіння занадто рано, розсада витягнеться, а якщо не вкластися в терміни, вона буде занадто слабкою і маленькою, і городники залишаться без раннього врожаю помідорів. Експерт "Нашої дачі" радить розраховувати термін посадки томатів, орієнтуючись на умови вирощування.

Якщо ви будете вирощувати розсаду помідорів у розсадних стаканах, а потім будете висаджувати її у відкритий ґрунт або просту теплицю без підігріву, вам знадобиться 55-60 днів на її вирощування. За такий термін саджанці стануть достатньо міцними, щоб упоратися із весняними перепадами температур. Виберіть орієнтовну дату висадки у квітні і, відповідно, відрахуйте 55-60 днів.

Читайте також: Економить місце на підвіконні: популярний спосіб вирощування розсади на туалетному папері.

Якщо ви вирощуєте розсаду у звичайному ящику, садіть насіння в ґрунт на відстані 5 см між рослинами та 10 см між рядками. Для такого способу вирощування вам знадобиться 30-35 днів. Таку розсаду не вийде розсунути, щоб рослини не конкурували за світло і не витягувалися, не ставали тонкими, а їхнє коріння не перепліталося між собою. Тому таку розсаду необхідно вчасно пересадити в лунки.

Якщо ж ви збираєтеся садити розсаду помідорів у стандартні касети об'ємом 180 мл, термін її вирощування складе приблизно 40 днів.

Дізнайтеся також, яке підживлення для слабкої розсади врятує в'ялі та бліді саджанці.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину

Сукня з великим коміром - фаворит серед модниць: які фасони вибрати на випускний

Влітку випускниці шукають найкрасивіші сукні на свято. Які варіанти вбрання можна розглянути - читайте в матеріалі