Лайм

Яке підживлення підготувати для слабкої розсади: врятує в'ялі та бліді саджанці

У лютому дачники готуються до нового городнього сезону, садять на розсаду різні овочі, ягоди та квіти. Раніше ми розповідали, які дати найкраще підходять для таких робіт, а тепер торкнемося теми підживлення розсади.

Читайте також: Спосіб посадки насіння на стрічці, який значно заощадить городникам час навесні.

Фото: Getty Images

Якщо саджанці погано ростуть, довго залишаються блідими і слабкими, виглядають млявими і тонкими, врятувати їх може правильне добриво. Своєчасне підживлення фосфором допоможе сформуватися кореневій системі та зміцнитися стеблам. Явною ознакою нестачі фосфору також є темні стебла та листя з фіолетовим відтінком. Окрім того, фосфор допоможе розсаді стати більш стійкою до весняних холодів та нестачі вологи.

Фосфор міститься у різних добривах, але найпопулярнішим рішенням для багатьох городників став суперфосфат. У ньому, крім фосфору, міститься гіпс та деякі інші домішки – кремнезем, сполуки фтору, фосфати заліза та алюмінію.

Читайте також: Як знезаразити ґрунт перед посадкою насіння на розсаду: популярні способи та їх ефективність.

Щоб приготувати підживлення для слабкої розсади, потрібно 1 столову ложку суперфосфату розчинити у склянці гарячої води. Залиште його на пару годин, а потім пропустіть через фільтр. Отриманий розчин розведіть у 2 літрах чистої води, а потім обробіть розсаду за допомогою пульверизатора.

Важливо не поспішати з першим підживленням розсади. Робіть його через 2 тижні після того, як проведете пікіровку. Повторюють обробку ще кілька разів перед пересадженням у відкритий ґрунт.

Дізнайтеся також, які лампи краще використовувати для підсвічування розсади.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього