Лайм

Перше підживлення троянд: яке добриво внести під кущі, щоб вони рясно цвіли

Навесні рослини потребують певних мінералів

Березень - час для весняного догляду за трояндами. Якщо ви вже обрізали свої кущі, необхідно підгодувати їх для подальшого здорового росту та рясного цвітіння.

Намагайтеся підгодовувати троянди на початку весни, коли вони починають виходити зі стану спокою. Зазвичай це відбувається в той час, коли бруньки починають набухати, але ще не розкриваються у листя.

Читайте також: Щоб гортензія пишно зацвіла, її необхідно правильно обрізати навесні: як це зробити.

Навесні троянди потрібно обрізати та підгодувати Фото: Getty Images

Для першого весняного підживлення троянд виберіть відповідне добриво. Шукайте збалансований склад, спеціально розроблений для троянд. Зазвичай у таких добривах співвідношення азоту, фосфору та калію близько 10-10-10. Ці елементи допоможуть трояндам розвивати листя, коріння та бутони, а також підтримають загальне здоров'я рослин.

Для першого підживлення троянд підійде і розчин аміачної селітри домашнього приготування. У 10 л води розведіть 20 грн мінерального добрива, після чого полийте кожен кущ.

Через 3 тижні після внесення аміачної селітри троянди можна підгодувати кальцієвою селітрою. Її розводять у співвідношенні 10 г на 10 л води. Садівники зазвичай вносять по 5 л такого розчину під великі кущі троянд.

Перед внесенням добрив переконайтеся, що ґрунт навколо троянд вологий, але не перезволожений. Якщо ґрунт занадто сухий, ретельно полийте ділянку за день або два до того, як плануєте вносити добрива.

Після того, як підгодуєте троянди навесні, подумайте про внесення шару органічної мульчі, наприклад компосту, подрібненого листя або кори навколо троянд. Мульча допомагає утримувати вологу в ґрунті та пригнічувати ріст бур'янів.

Дізнайтеся також, що робити, якщо не цвітуть тюльпани на клумбі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки 

Як зробити смачну паску швидко: найпростіший рецепт до свята

Як у домашніх умовах швидко приготувати смачну паску, щоб здивувати своїх близьких або порадувати друзів чи гостей на Великдень

Друге підживлення: чим полити часник, щоб отримати великі головки

Які добрива необхідно використовувати для першого та другого підживлення озимого часнику, як їх правильно приготувати, а також застосовувати