Лайм

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Рослини потрібно правильно покласти та підживити

Наприкінці травня в Україну повернулася стабільно тепла погода, і городники поспішають висадити розсаду у відкритий ґрунт. Деякі рослини до цього часу вже встигли трохи перерости, але в будь-якому випадку є спосіб посадити їх так, щоб вони добре прижилися, укоренилися і в майбутньому дали хороший урожай. Як це зробити з помідорами, показала авторка YouTube-каналу "Півтори сотки".

Читайте також: Підгодовують перед початком цвітіння: як зробити добриво з дріжджів для помідорів.

Якщо ви висаджуєте низькорослі томати, відстань між ними в рядку має бути близько 50 см, а між рядками - 60 см. Високорослі томати садимо на відстані 60 см один від одного, а між рядками - 70 см. Якщо розсада помідорів переросла, садити їх доведеться "лежачи" (не ставити в лунку, а укладати). Глибина лунок у такому разі повинна становити приблизно 15-20 см.

Лунка має бути не круглою, а довгастою, адже помідори вкладатимуться в неї під кутом. У лунку кладемо дві жмені коров'ячого перегною та жменю золи. Якщо немає перегною, можна використовувати розчин гумату (3-4 ст. ложки на 10 л води). Ще одне ефективне альтернативне добриво – курник (3-5 гранул в одну лунку).

Корисно буде полити лунки фітоспорином, який знезаразить ґрунт та захистить томати від грибкових та бактеріальних захворювань. Для цього 3-4 ст. ложки маточного розчину фітоспорину розводимо в 10 л води та заливаємо у лунку приблизно по 300 мл.

Читайте також: Які добрива вносити під картоплю після висадки: поради досвідчених городників.

Перед посадкою помідорів нижні листочки обов'язково потрібно обірвати. Потім укладайте рослинами корінням на схід сонця, не притискаючи біля основи (інакше є ризик зламати тонке стебло). Присипте помідори землею з усіх боків, щоб вони були трохи піднятими над землею біля верхівки. Вже наступного ранку помідори почнуть підніматися, повертатися до сонця та зміцнюватися.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Чим підживити томати під час наливу плодів: поради для збільшення врожаю

Досвідчений дачник поділився в мережі, які добрива найкраще використовувати для високорослих помідорів у той період, коли плоди збільшуються

Виконавець хіта "Провела екскурсію" Parfeniuk з коханою похрестили доньку і показали її обличчя

Блогерка Сімбочка показала у мережі фото з хрещення двомісячної доньки Софії, яку вона народила своєму нареченому, співаку Іллі Парфенюку  

Дружина Віктора Павліка влаштувала їхньому 3-річному сину-імениннику морську вечірку: відео

Молода дружина Віктора Павліка продемонструвала у мережі теплі сімейні кадри з вечірки у морському стилі на честь дня народження сина