Лайм

Добриво з кефіру – універсальне підживлення: як його приготувати і використовувати на городі

Не викидайте прострочений продукт

Досвідчені дачники знають, щоб отримати хороший урожай овочів, ягід та фруктів, потрібно докласти чимало зусиль. І якщо ви в курсі, як зробити добрива з дріжджів для помідорів, візьміть собі на замітку варіант ще одного універсального підживлення для овочів - з кефіром.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ukr.Media.

Читайте також: Які добрива вносити під картоплю після висадки: поради досвідчених городників.

Підживлення кефіром підвищує стійкість рослин до хвороб та шкідників. Завдяки наявності корисних бактерій у своєму складі кефір перешкоджає зростанню патогенних мікроорганізмів та зміцнює імунну систему рослин.

Насамперед кефірний напій багатий азотом, фосфором і калієм – елементами, необхідними для здорового росту та розвитку рослин. Тому кефір може бути корисним для таких культур, як помідори, огірки, квіти, кімнатні рослини, трави та багато інших.

Читайте також: Які добрива потрібні огіркам, щоб дали багато врожаю: поради городникам.

Для приготування такого добрива потрібні прості інгредієнти:

кефір – 1 л;

зола 100 г;

йод – 10 крапель;

вода – 5 л.

Змішуємо у великій ємності всі зазначені вище компоненти. Цим розчином необхідно обприскувати рослини 1 раз на тиждень у період їхнього активного росту.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як позбутися попелиці в саду і на городі: допоможуть натуральні засоби.
  2. Ягоди збиратимете відрами: ефективне підживлення для малини навесні.
  3. Картопляне лушпиння – прекрасне добриво для смородини: як і коли його використовувати.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні