Лайм

Як позбутися попелиці в саду і на городі: допоможуть натуральні засоби

Варто звернути увагу на найпростіші способи, доступні кожній господині

Ірисова муха обожнює знищувати бутони квітів, а попелиця живиться молодими листочками рослин. Соковита зелень є для неї поживою. Якщо попелиця не встигає переробити сік, то випорскує його надлишки у вигляді сиропу через трубочки, які на черевці. Мурашки харчуються цими виділеннями, розносячи попелицю по рослинах.

Сім'я і дім нагадує, що вражені місця часто мають наліт та виділяються на загальному тлі. Тож рослини у вашому саду чи на городі потрібно терміново рятувати.

Читайте також: Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Ненажерлива попелицяФото: senfil.net

Взимку яйця попелиці добре себе почувають на молодих приростах і біля основи бруньок. У серпні, коли рослини ростуть дуже повільно, а також в суху спекотну погоду попелиці розвиваються нешвидко.

Боротьба із шкідниками без хімії

Із попелицею борються, використовуючи настої, відвари та припудрювання. Рідиною постраждалі рослини варто обробляти вранці або ввечері, аби не попеклося листя.

Нашестя попелиціФото: senfil.net

Використання попелу

Припудрювання попелом – дуже дієвий спосіб. Шкідники гинуть від калійного отруєння. Спочатку листя варто змочити водою, а згодом припудрити його подрібненим деревним попелом.

Відвари з попелу

Спочатку варто окропом залити 300 г просіяного деревного попелу, кип’ятити відвар 20-25 хв, додаючи воду. Відстояний відвар процідити. Для обприскування долити 10 л води. Безпосередньо перед обприскуванням варто додати 25 грам мила (зеленого, дігтярного або господарського).

Настій з картопляного бадилля

1,5 кілограми сухого або зеленого бадилля настоювати протягом 3-4 годин в десяти літрах води, процідити та застосовувати для обприскування рослин.

Відвар з бадилля помідорів

5 кг подрібненого зеленого або 2 кг сухого бадилля кип’ятити в 10 л води протягом 30 хв. Відвар варто добре настояти та процідити. Безпосередньо на розчин береться два літри відвару і десять літрів води. Також можна додати трохи мила.

Розчин нашатирного спирту

На відро води достатньо однієї столової ложки.

Раніше ми писали, що в боротьбі з шкідниками квітів допомагає чистотіл. Варто зробити розчин із свіжовикопаного та висушеного читстотілу.

Цікаві матеріали для вас:

Новини партнерів

Читайте також

20 років як тебе немає: Олександр Пономарьов у роковини смерті мами показав її фото

Відомий український співак Олександр Пономарьов показав у мережі рідкісне фото зі своєю молодою мамою, яка померла 20 років тому

Не все можна показувати: Даніель Салем поділився кадрами своєї небезпечної роботи на фронті

Український телеведучий та військовослужбовець Даніель Салем опублікував відео з фронту

Помер фронтмен гурту Crazy Town: виконавцю хіта Butterfly було 49 років

У Лос-Анджелесі на 50-му році життя помер соліст гурту Crazy Town Шифті Шеллшок (Сет Бінзер)