В Україні сезон кавунів традиційно припадає на серпень. Дехто купує соковиту ягоду і раніше, нараджаючи себе на отруєння, адже недозрілі баштанні можуть бути перенасичені нітратами.
Одна з авторок видання "Сімейний сад" розповіла, як потрібно обирати смугасті, аби не отруїтися.
Кавуни
Друга половина літа - ідеальний період для насолоди кавунами, але обираючи ягоду, завжди треба бути дуже уважними. Городниця наголосила, якщо з кавуна тече біла піна, плід треба негайно викинути. Кавуни, які перележали на сонці, поступово починають гнити. За білою піною слід очікувати неприємного запаху.
Читайте також: Здорова та міцна кора: як вапно може захистити дерева в саду.
"Такі кавуни категорично не можна вживати. Перешліть друзям, щоб вони також знали", – порадила городниця.
Піна з кавуна - це небезпечно
Вона попередила, що посмакувавши такою ягодою, ви почуватиметесь зле.
А обравши тверді, міцні та стиглі кавуни, ви подаруєте собі порцію здоров'я. Кавун на 90% складається з води, а відповідно зневоднення організму вам не загрожуватиме. Також він є потужним джерелом вітамінів А, С, К та мінеральних елементів, зокрема міді, калію і магнію.
До речі, споживач, купуючи кавун, має право вимагати у продавця документи, що підтверджують лабораторні дослідження та безпечність продукту. Тож уважність та озброєння інформацією точно не завадять у цьому випадку.
Раніше ми писали, як правильно підживити гарбузи в липні. Доступні та ефективні варіанти добрив допоможуть подбати про щедрий урожай.