Морква - поширений овоч в Україні, який часто незамінний у кулінарії та є цінним джерелом вітамінів та поживних речовин. Початок серпня є найкращим періодом для процесу викопування моркви, якщо ж на вашому городі пізні сорти - варто орієнтуватися на початок вересня.
Автор YouTube-каналу "Корисне TV" розповів, коли і як найкраще це робити.
Аграрії радять передусім розібратися, яку моркву ви обрали, а вже згодом братися до роботи.
Листя сигналізує про стан моркви
Якщо листя зелене, не варто поспішати, нехай овоч зміцніє та досягне максимальних сортових розмірів. А якщо ж воно в'яне та жовтіє, нагинаючись до землі, це означає, що моркву можна сміло викопувати.
Читайте також: Здивуєтесь розмірам та соковитості: тепла вода та чудо-добриво зроблять з перцями неможливе.
Фахівці наголошують: якщо у вашому регіоні частими гостями є дощі, треба викопати пару морквин та ретельно їх роздивитися. Оглянувши кілька екземплярів, робіть висновки: є пошкодження та тріщини, відповідно треба викопувати увесь урожай, не чекаючи пожовтіння листя. Варто пам'ятати - потріскана морква довго не зберігатиметься.
Найкраще місце для зберігання моркви - прохолодне і темне. Це може бути або підвал, або льох. Оптимальна температура - нуль градусів.
Додамо, що морква за вмістом кератину на рівні із солодким перцем. А моквяний сік варто пити людям, хворим на гіпо- та авітаміноз А.
Раніше ми писали, як виростити великі та красиві баклажани. Досвідчені аграрії радять удобрювати "синеньких" кальцієм.
Цікаві новини для вас:
- Скручується та сохне листя на помідорах: як врятувати овоч.
- Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту.
- Рекордний урожай: як правильно прищипувати томати влітку.