Якість та кількість помідорів залежить не лише від поливу відстояною водою та підживлення, а й від правильного прищипування. Як та коли його робити, пояснили досвідчені господарі.

У виданні "На пенсії" йдеться про те, що прищипування зазвичай роблять у другій половині літа.

Прищипування томатівФото: Facebook

У середині липня плоди вже чудово зав'язалися, тож тепер важливо подбати про їх дозрівання.

"У високорослих сортів прищипування можна проводити протягом усього сезону, аби не допустити надмірного зростання. У низькорослих (детермінантних) сортів прищипування верхівки не потрібне, оскільки вони самі припиняють ріст", – пояснили в матеріалі.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Читайте також: Гарбуз буде великим та цукристим: як правильно підживити овоч у липні.

Більші плоди з відмінним смаком можна отримати, якщо прищипувати верхівку, тобто точку росту. Над останнім суцвіттям залишають кілька зародкових листків для живлення верхньої кисті з плодами. Сформовані суцвіття видаляють. А великі пагони, на яких вони розташовані, треба залишити.

Прищипування дає змогу рослині ефективніше зосередитися саме на дозріванні вже наявних плодів, а не на формуванні нових пагонів і суцвіть.

Прищипування також допомагає зменшити ризик виникнення грибкових захворювань. Цю процедуру варто виконувати чистими інструментами у суху погоду.

Раніше ми писали, чим потрібно поливати буряки влітку. Ефективний компонент чудодійного розчину - борна кислота.

Цікаві новини для вас: