Лайм

Помер легендарний музикант і триразовий лауреат премії "Греммі"

Виконавець помер у своєму будинку

На 82-му році життя помер американський музикант, автор пісень і засновник груп The Meters і The Neville Brothers Арт Невілл.

Про це повідомляє Fox News з посиланням на менеджера артиста Кента Соррелла. Відомо, що співак помер у своєму будинку. У цей момент поруч з ним була його дружина Лоррейн.

Причина смерті музиканта не уточнюється, але відомо, що в останні роки життя Невілл страждав рядом захворювань, а також боровся з ускладненнями після операції на спині.

Арт Невілл заснував з братами гурт The Neville Brothers в 1970-і роки. У 2005 році колектив був включений до Зали слави вокальних груп. Музикант також був одним з творців фанк-гурту The Meters, де також був вокалістом і клавішником. Написані і виконані колективом треки Cissy Strut і Look-Ka Py Py вважаються класикою фанку.

Арт Невілл був тричі удостоєний престижної музичної премії "Греммі".

  • Раніше в США помер музикант і композитор, автор безлічі рок-н-рольних хітів Дейв Бартоломью. Один із зачинателів жанру рок-н-рол помер в лікарні Нового Орлеану.
  • На 78-му році життя помер співак та композитор Доктор Джон (справжнє ім'я - Малкольм Джон Ребеннек). Джон був яскравим представником джазу, блюзу, психоделічного року і рок-н-ролу.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях