Лайм

Олю Полякову вітають з днем народження, та реальний вік співачки - велика загадка

Чи ймовірно, що насправді "головній блондинці країни" вже за 40?

17 січня співачка Оля Полякова святкує день народження і приймає масу приємних привітань від своїх шанувальників. Кажуть, артистці виповнилося 36 років, при цьому сама Полякова про цифри говорить рідко. "Віку не існує, поки у тебе міцна д*па і почуття гумору!" - жартує вона в Instagram.

До цієї дати на theLime вийшов короткий матеріал про відпочинок співачки в Мексиці, в якому також згадувався її вік. Але вже незабаром ми отримали питання читачів, чому наші дані розходяться з інформацією у Вікіпедії, де повідомляється, що Полякова народилася у 1979 році і має святкувати зараз свій 41-й день народження. Ситуація виявилося цікавою, тому що дещо із знайденої далі інформації дійсно наштовхує на думку про те, що співачка могла приховати свою реальну дату народження. Детальніше про це - далі в матеріалі.

Що про свій вік говорить Полякова?

Почати варто з офіційної інформації. І за фактом вона така, що в бесідах співачка дійсно часто уникає теми свого віку. Наприклад, в своєму останньому інтерв'ю на запитання Дмитра Гордона про реальну дату народження, артистка взагалі пожартувала, що їй вже за 70. Чутки про те, що свого часу вона нібито зменшила собі років, Полякова коментувати не стала.

Покопавшись в матеріалах ЗМІ за початок і середину 2000-х, а також проглянувши форуми та відкриті бази даних, ми звернулися з цим питанням до представниці артистки. Не можна було виключати певні особисті причини приховувати свій вік, які не варто було б виносити на публіку. Але у співачки не виявили бажання вести діалог, лише коротко відповіли, що в паспорті Ольги Юріївни Полякової вказано 1984 рік народження. "Цієї інформації буде, сподіваюся, достатньо", - додала менеджер.

Що кажуть біографії таблоїдів та Вікіпедія?

У більшості доступних біографій співачки дійсно вказано 1984 рік народження. Але читач, який звернув увагу на нашу помилку в матеріалі до дня народження, додав до свого повідомлення посилання на Вікіпедію, в якій інформація суттєво відрізняється.

Найбільша онлайн-енциклопедія стверджує, що Полякова Ольга Юріївна народилася 17 січня 1979 року. У цьому Вікіпедія посилається на матеріал газети "Сегодня", який було опубліковано 24 січня 2001 року. У ньому автор Лана Роксі розповідає про святкування 22-річчя Полякової в нічному клубі "Спліт":

"Існує така думка, що 22 - це найщасливіше число. Так це чи ні, але Ольга Полякова, її продюсер Ірина Ковальська та КМ-студія, свято віруючи в істинність прикмети, вирішили добре, з розмахом відсвяткувати двадцятидвухріччя співачки. А для цього провели в нічному клубі "Спліт" у рамках нового проекту "Метрополітен-хол" при великому скупченні журналістів, друзів і просто народу перший сольний концерт Ольги Полякової".

З того дня минуло 19 років. І в даному випадку неважко додати цю цифру до 22-річчя артистки. Отримуємо 41.

Чи завжди Оля Полякова приховувала свій вік?

На це питання відповісти важко, але за деякі цитати в архівних інтерв'ю артистки зачепитися все ж можна. Наприклад, в січні 2016 року в бесіді з "КП в Україні" Оля Полякова згадала: "...мама народила мене у 21 рік, як і я свою Машу".

Першу дочку співачка народила у 2005-му, і, здавалося б, все сходиться. Але ж закритим залишається інше питання - якого року народження мама Олі Полякової? І на це знайшлася відповідь у бесіді співачки з виданням "Сегодня" у березні того ж року. Пишаючись бадьорістю і зовнішністю мами, артистка згадує, що вона одного року народження з Мадонною.

Безумовно, фраза могла бути жартом, але якщо ні, тоді це ще один простий приклад. Додаємо 21 до року народження американської поп-діви, до 1958-го, і отримуємо 1979 рік народження.

Що кажуть відкриті онлайн-бази даних?

У державних базах даних рядок з роком народження тієї чи іншої людини зазвичай засекречений як особиста інформація. З цікавості, ми заглянули до неофіційних баз перепису населення України, де спершу пошукали себе і своїх знайомих. Інформація виявилася достовірною, включаючи не тільки дату народження, а й адреси прописки. Чому б у такому разі не пошукати там Полякову Ольгу Юріївну.

Всього в Україні жителів з такими ім'ям знайшлося 14, але з Вінниці лише один - Полякова Ольга Юріївна, народжена 17 січня 1979 року.

Як виявилося, віком співачки свого часу були стурбовані і деякі її прихильники, чому на порталі міських форумів Gorod.dp.ua присвячена ціла тема. У листуванні за 2006 рік користувачка з ніком polyna опублікувала скріншоти нібито з бази перепису населення з інформацією від 2000 року. Полякова Ольга Юріївна там зустрічається двічі - з ідентичними адресами прописки у Вінниці, але з 1978 і 1979 роками народження.

Тоді ж співрозмовники дівчини теж звернули увагу на різницю у наведеній інформації. Її polyna пояснила тим, що у 2000 році база даних нібито заповнювалася вручну і різниця в роках є простою помилкою. Не переконливо? Можливо. Але в цій ситуації напрошується логічне запитання: якщо у подібних базах даних вдається відшукати вірну інформацію про себе та знайомих, чому в них немає згадки про Ольгу Юріївну Полякову 1984 року народження?

Резюме і припущення

Безумовно, наведена вище інформація не може бути стовідсотковим доказом. Саме тому редакція не береться стверджувати, що артистка справді приховує свій вік. Викладений вище матеріал є лише припущенням, так як сама тема здається нам доволі цікавою.

Навіщо Олі Поляковій приховувати свій вік, запитаєте ви. Можливо, відповідь на це питання ми дізнаємося з часом, а поки лише можемо поділитися деякими припущеннями. Розквіт кар'єри Олі Полякової припав на початок 2000-х. Тоді майбутня знаменитість пробувала свої сили і на просторах російського шоу-бізнесу, де першим великим її продюсером був Олександр Ревзін. Свого часу саме він поставив найвідоміші телевізійні шоу-програми - серед них "Пісня року", "Новорічна ніч на Першому каналі", "Слов'янський базар" та інші.

У 2005 році Полякова випустила спільний альбом зі співачкою Любашою і записала пісню "Обними меня" з гуртом "Чай вдвоем", але на цьому співпраця Ревзіним закінчилася. У 2008-му виконавиця опинилася під крилом продакшн-менеджера Юрія Барибіна, але й цього разу великих успіхів не спостерігалося. Вже через чотири роки Полякова з'явилася у низці артистів креативного агентства Secret Service Михайла Ясинського. Якщо припустити, що на той момент Поляковій дійсно було 29 років (а у співпраці з Ясинським вже 33), то братися за активну розкрутку мало досвідченої співачки з таким віком було б значно важче, ніж зменшити кілька років і створити "головну блондинку країни", здатну запалювати стадіони.

На цьому етапі нам варто повторитися, що все викладене вище є лише припущенням. До Олі Полякової та її команди редакція theLime ставиться з великою повагою і жодним чином не має наміру когось образити.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймЗірки

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях