Лайм

Відкотимося назад на 15 років: Оля Полякова розповіла про наслідки карантину для шоу-бізнесу

Співачка перерахувала проблеми, з якими вона і її колеги зіткнулися через епідемію коронавірусу

Оля Полякова стала гостею ток-шоу "Свобода слова", де разом зі Святославом Вакарчуком, Олександром Роднянським, Остапом Ступкою, Тарасом Тополею та іншими діячами української культури і шоу-бізнесу обговорила наслідки карантину для їх професійного середовища. Співачка налаштована песимістично, оскільки в плані виходу країни з карантину не знайшла жодної інформації про те, коли можна буде проводити концерти та інші культурно-масові заходи.

Фото: instagram.com/polyakovamusic

"У майбутнє дивлюся з тривогою, тому що бачу, куди все це котиться. Ви не забувайте, що за спинами артистів ще існує величезний сектор людей, які зараз страждають від безробіття. Це танцюристи, музиканти, аранжувальники, освітлювачі, звукорежисери, постановники шоу, музичні колективи. Всі ці люди залишилися без роботи. Карантин не закінчиться для нас так само швидко, як для інших сфер, ми вже це бачимо. Всі ці творчі прекрасні люди, які десятками років отримували свою професію, будуть змушені її змінити, піти в кур'єри, таксисти, або, якщо пощастить, зможуть виїхати за кордон. Що це означає для бізнесу? Це значить, що ми відкотимося назад на років 15, бо не зможемо робити такі ж шоу, як ми робимо, - сказала Полякова. - Нам ніхто ніколи не допомагав, ми розвивалися всупереч усьому, і тільки зараз індустрія встала на ноги. Ми стали робити дійсно конкурентоспроможний продукт, який може конкурувати за українського глядача нарівні з російським шоу-бізнесом. Все це зараз відкотиться назад, тому що люди просто масово мінятимуть свої професії".

Співачка обурена, що для уряду, який узгодив поетапний план виходу з карантину, шоу-бізнес залишається невидимою сферою.

"Почнуть працювати офіси, бари, ресторани, метро, а про культурно-масові заходи не сказано жодного слова. Ми, люди, які збирають стадіони, які є рупорами, які працюють на днях міст, днях сіл, які беруть участь в акціях на підтримку всього, ми не існуємо. Виявляється, в уявленні народних депутатів нас немає, - поскаржилася вона. - Адже ми не тільки за глядачем страждаємо, ми страждаємо від того, що у нас забрали єдиний спосіб заробітку. Виходить, що нас не підтримують, весь сектор культурний залишається без роботи. У великих артистів є майданчики на зразок Інстаграма і Ютуба, де ми можемо щось заробити на рекламі. Ми якось ще викрутимось, але весь сектор підтримки піде в інші професії".

Полякова також попередила, що якщо держава не змінить своє ставлення до артистів, не варто дивуватися, що ті перестануть підтримувати його цінності.

"Говорять про те, що у країни немає грошей на цілий сектор, який робить конкурентоспроможний, популярний продукт, який впливає на мільйони. Таке ставлення потім впливає і на артистів, які теж перестають підтримувати державу, цікавитися її цінностями. Потім не дивуйтеся, що людина, яка має вплив на молодь, представляє з себе рупор, лідера думок, відвертається від держави, втрачає громадянську позицію, і тим подає приклад своєї аудиторії та іншим артистам", - сказала вона.

На завершення своєї емоційної промови Полякова запросила всіх діячів культури об'єднається в профспілку і вимагати, щоб влада їх помічала і враховувала їхні інтереси.

  • Раніше Оля Полякова провела екскурсію по своєму заміському будинку, де зараз проходять її карантинні будні. Свій еко-маєток вона показала Каті Осадчій для програми "Світське життя".
  • Також співачка підозрює, що вона сама і її молодша дочка Аліса перехворіли на коронавірусну інфекцію. Це сталося під час відпочинку в Маямі (США).

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймЗірки

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях