Лайм

Джоан Роулінг звинуватили в трансфобії - вибачатися довелося навіть зірці "Гаррі Поттера"

Автор Гаррі Поттера нагадала світові, що "люди з менструацією" - це жінки

Письменницю Джоан Роулінг звинуватили в нетерпимості до трансгендерних людей після серії публікацій в Twitter. Автор романів про Гаррі Поттера поділилася думкою про статтю під назвою "Створення рівного світу після COVID-19 для людей з менструацією".

"Люди з менструацією. Я впевнена, що для цих людей було якесь інше слово. Хто-небудь, допоможіть розібратися. Жмінки? Жаніки? Жубні?" - пожартувала вона.

Іронічний пост письменниці викликав хвилю гнівних коментарів. Незважаючи на те, що тепер її називають "радикальною феміністкою, фемінаці, відьмою і сукою", Роулінг продовжила розвивати думку.

"Якщо біологічна стать не справжня, одностатевого потягу немає. Якщо стать не справжня, реальність, в якій живуть жінки в усьому світі, стирається. Я знаю і люблю транс-людей, але стирання концепції статі позбавляє багатьох можливості осмислено обговорювати своє життя. Ненавиджу говорити правду, - написала вона. - Я поважаю право кожної транс-людини жити так, як їй зручно. Я б вийшла за вас, якби вас дискримінували. Але моє життя - це життя жінки. Я не вірю, що говорити так - це ненависть".

Бурхливе обговорення непопулярної позиції Роулінг змусило вступити в дискусію актора Деніела Редкліффа, який зіграв Гаррі Поттера в екранізації романів письменниці.

"Транс-жінки - це жінки. Будь-яке зворотне твердження стирає особистість і гідність трансгендерних людей і суперечить всім порадам професійних асоціацій охорони здоров'я, які мають набагато більшим досвіду в цій галузі, ніж Джо або я, - написав Редкліфф в колонці для Trevor Project. - Мені дуже шкода людей, які тепер відчувають, що їх любов до книг заплямована, а також через біль, який ці коментарі викликали у вас. Я дійсно сподіваюся, що ви не втратите повністю те, що цінували в цих історіях. Очевидно, що нам потрібно робити більше для підтримки трансгендерів та небінарних осіб, не ставити під сумнів їхню особистість і не завдавати подальшої шкоди".

Фото: instagram.com/daniel9340

  • Раніше Джоан Роулінг вже звинувачували в трансофобії через пости в соціальних мережах. Письменниця підтримала жінку, звільнену за трансофобскую позицію.
  • Нещодавно Джоан Роулінг опублікувала перші розділи нової казки "Ікабог". Оповідання роками зберігалося "у столі" письменниці.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях