Лайм

Принц Гаррі і Меган Маркл купили свій новий будинок у російського олігарха-махінатора

Свого часу мільярдер Сергій Гришин зізнався, що вкрав мільйони з банків Естонії і Росії

Розкішний маєток принца Гаррі і Меган Маркл в Монтесіто (Санта-Барбара) раніше належав російському мільярдерові Сергію Грішину. За нього олігарх, котрий переїхав до США в 2018 році, отримав від королівської пари $14 млн, пише видання The Sun.

Новий будинок Гаррі і Меган Фото: Google Earth

Пара придбала будинок у компанії з обмеженою відповідальністю, що частково належить російському магнатові Сергію Грішину. Грішин не вперше провертає в Монтесіто велику угоду з нерухомістю: раніше він викупив і перепродав величезний "особняк Тоні Монтани", що став відомим завдяки фільму "Обличчя зі шрамом" (1983). Культовий будинок, в якому раніше жили Уїнстон Черчілль і Альберт Ейнштейн, він продав за $ 12 млн в 2015 році.

"Будинок Тоні Монтани" - ще один маєток в Монтесіто, що належав Грішину Фото: thesun.co.uk

Родинне гніздо Гаррі і Меган Грішин придбав в 2009 році за $ 24,8 млн, але з тих пір так і не зміг знайти заможних покупців, здатних заплатити запитувану ціну. У січні 2020 року олігарх виставив будинок на торги за ціною близько $ 16,9 млн і врешті-решт продав королівському подружжю за $ 14,5 млн. Щоб купити житло, їм довелося взяти іпотеку на $ 9,5 млн при щомісячній виплаті в $ 40 тис.

У 2018 році Гришин зізнався ЗМІ і владі США в тому, що вкрав мільйони з банків Естонії та Росії.

"Я вкрав дуже багато в Естонії і Росії. Це була найбільша схема шахрайства, тому що ніхто не знав точно, скільки грошей вкрадено. Я знайшов потрібних людей в Центробанку РФ і в естонських банках, - розповідав він у відеозверненні, записаному на борту його особистого бізнес-джета. - Ми приходимо в банк і просимо: "Випишіть, будь ласка, нам чек на $ 2 млн. Тільки скористайтеся, будь ласка, моєю ручкою. Я її дуже люблю". Клерки відповідали люб'язністю, і так зловмисники отримували документ, в якому можна було стерти чорнило, замінити $ 2 млн. на $ 250 млн. І перевести в готівку астрономічну суму. Приходьте в будь-який інший банк з цим чеком ЦБ, пред'являєте його і отримуєте гроші, які вам раніше ніколи не належали".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях