Лайм

Помер знаменитий французький актор Ален Делон

Актор пішов з життя в оточенні своїх дітей і родини

У Франції на 89-му році життя помер зірка французького і світового кіно Ален Делон. Знаменитого актора не стало 18 серпня.

Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на спільну заяву трьох дітей.

Зазначається, що Делон помер у своєму будинку у французькій комуні Душі в оточенні дітей та сім'ї.

"Ален Фаб'єн, Анушка, Ентоні, а також його собака Лубо з глибоким сумом повідомляють про смерть свого батька. Він мирно помер у своєму будинку в Душі, в оточенні своїх трьох дітей і сім'ї. Його сім'я просить вас поважати його приватне життя в цей надзвичайно болісний час жалоби", - йдеться у заяві.

Ален Делон народився у Франції 8 листопада 1935 року, він став зіркою після того, як вийшли фільми "На яскравому сонці", "Рокко та його брати" (1960 рік), "Леопард" (1963-й), а також "Чорний тюльпан" (1964-й).

Близько 20 років він залишався неперевершеним секс-символом кіно.

Особливу популярність акторові принесли образи гангстерів, які він майстерно втілював на екрані. Попри те, що Делон ніколи не знімався в Голлівуді, його талант і харизма забезпечили йому визнання не тільки в Європі, а й у США та Азії.

З 1990-х років актор став рідше з'являтися у кіно, а 2017 року офіційно оголосив про завершення своєї кінокар'єри. Остання велика публічна поява Делона відбулася у 2019 році на Каннському кінофестивалі, де він отримав почесну "Золоту пальмову гілку" за внесок у кіномистецтво.

В останні роки здоров'я актора погіршилося, особливо після перенесеного у 2019 році інсульту. Делон рідко залишав свій маєток, де проводив більшу частину часу.

На Різдво 2024 року син актора Ален-Фаб'єн Делон показав одне з останніх фото актора в оточенні родини.

У квітні донька знаменитості Анушка у своєму блозі в Instagram оприлюднила одне з останніх фото батька. Так, дівчина, яка була улюбленою дитиною актора, розповіла, що їм вдалося разом провести час та поспілкуватися.

"Сьогодні його звільнено від війни, яку вели його діти Ентоні, Ален-Фаб'єн та Анушка, розгортаючи їх сварку в драматичній медіа-судовій мелодрамі, негідної зірки, яким був їхній батько", - пише Le Figaro.

Нагадаємо, Алена Делона, якого суд визнав недієздатним, помістили під посилену опіку. Після відповідного рішення знаменитість більше не може розпоряджатися власним майном, і це право переходить до його законного опікуна, якого призначає суд.

До слова, Ален Делон отримав нагороду від Володимира Зеленського. Президент нашої країни відзначив легендарного французького кіноактора орденом "За заслуги перед Україною".

Новини партнерів

Читайте також

Репяхова похвалилася новою квартирою: "у сина буде своя кімната"

Дружина Віктора Павлика Катерина Репяхова показала нову квартиру, в яку переїхала родина

Що хотіла показати Дженніфер Лопес "сукнею помсти": з’явилося пояснення

Співачка і акторка Дженніфер Лопес, подавши на розлучення з Беном Аффлеком, вивела парне тату