Лайм

10 вражаючих макрофотографій, від яких навіть стає не по собі

Приголомшливі знімки простих речей в багаторазовому збільшенні

Картинка, яку ми бачимо, залежить від того, як саме ми дивимося. Саме це вирішила довести компанія Nikon, і влаштувала знаменитий конкурс макрофотографии Photomicrography Competition - Nikon Small World. Це навіть більше, ніж просто дуже якісне макро, адже учасникам дозволено користуватися спеціальними мікроскопами для отримання дивовижних знімків.

Це людський кератиноцит. Або, кажучи простою і зрозумілою мовою, звичайна клітина людської шкіри. Можете собі уявити, що прямо зараз ваше тіло вкрите ось такими клітинами, яких ви просто не бачите?

Фото: nikonsmallworld.com

А ця чарівна пушинка, до якої так і хочеться доторкнутися - просто малесенький шматочок цвілі на шкірці стиглого помідора.

Фото: nikonsmallworld.com

Ось ця кумедна штуковина, що нагадує стару гру Pacman - водорості, які живуть колоніями.

Фото: nikonsmallworld.com

Так виглядає зародок звичайного кажана на третьому тижні свого розвитку. Всі види істот нашої планети чимось схожі між собою, чи не так?

Фото: nikonsmallworld.com

Дивовижна штука, немов створена на іншій планеті? Ні, просто дуже сильно збільшене зображення равлика вуха новонародженого щура.

Фото: nikonsmallworld.com

А це не монстр з голлівудського фільму жахів, а звичайний стрічковий черв'як. Точніше, його голова в багаторазовому збільшенні.

Фото: nikonsmallworld.com

Так виглядає під мікроскопом шкіра голотурії, це створіння також відоме, як морський огірок. Вони немов вкриті маленькими якорями.

Фото: nikonsmallworld.com

А тут показано не екзотичні фрукти або личинки якихось невідомих створінь, а звичайний пилок лілії.

Фото: nikonsmallworld.com

Так при великому збільшенні виглядають волокна пера павича. Все-таки природа - дивовижний художник, вірно?

Фото: nikonsmallworld.com

Як думаєте, що це може бути? Точно не вгадаєте, адже це - захисна голограма, подібні можна зустріти на купюрах, документах і різних товарах.

Фото: nikonsmallworld.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм