Лайм

Ветерана Другої світової поховають у труні в стилі гумки Juicy Fruit - і це не примха старого, а ціла історія

Компанія-виробник жуйки спершу відмовила в проханні чоловіка, але вирішила зробити виняток, коли дізналася його історію

Американського ветерана Другої світової з незвичайним ім'ям Сьюті Економі поховають в труні, стилізованій під велику упаковку жувальних гумок Juicy Fruit. На перший погляд примха старого може здатися вкрай дивною, але за нею ховається досить мила історія.

Як пише LADBible, після війни Економі прославився в рідній Вірджинії як людина, у якої завжди при собі була улюблена жуйка Juicy Fruit. Ветеран військово-морського флоту пригощав пластинкою жувальної гумки ледь не кожного, хто зустрічався йому протягом дня.

Така любов до бренду зародилася в роки війни. Вся справа в тому, що у 1940-х компанія Wrigley's пожертвувала продажами на цивільному ринку, щоб підтримати своєю продукцією тих, хто бореться за країну. Тоді ж військові отримували упаковки жуйок Wrigley's Spearmint, Doublemint та Juicy Fruit.

"Жуйка стала символом його місії - поговорити з людьми про Другу світову, вшанувати пам'ять загиблих", - розповів брат ветерана Джон Економі.

До своїх 94 років Сьюті Економі зіткнувся з низкою хвороб і був змушений залишатися під наглядом лікарів в одній з лікарень Салема. А через якийсь час старого поселили в Центрі допомоги ветеранам штату Вірджинія. Тоді ж він і звернувся до приятеля, власника похоронного бюро, з незвичайним проханням - виготовити для нього труну у вигляді великої упаковки Juicy Fruit.

"Всі знають його як хлопця, який всіх пригощає пачками Juicy Fruit, - розповів власник похоронного бюро. - У ресторанах, кабінетах лікарів, в похоронному бюро, в пожежній частині - він пригощає всіх, кого бачить. За ці роки він, ймовірно, купив десятки тисяч упаковок жуйки".

Щоб уникнути проблем з авторськими правами, похоронне бюро звернулося до компанії Wrigley із запитом про використання їх товарного знака. Спершу там відмовили в проханні Сьюті, але, отримавши сотні листів з історіями про ветерана, вирішили зробити виняток.

На сторінці похоронного бюро в Facebook з'явилося повідомлення з подякою всім, хто підтримав Сьюті Економі в зверненні до компанії Wrigley. Його мрія теперь здійсниться.

  • Єлизавета II посвятила в лицарі 100-річного ветерана Другої світової. У березні, цього року, в розпал пандемії коронавируса, Том Мур вирішив зібрати гроші для медиків вельми незвичайним способом. Уже в квітні про його вчинок говорив весь світ.
  • Читайте також на theLime, як через карантин пенсіонеру заборонили відвідувати дружину в будинку для літніх людей. Через два тижні чоловік завітав до неї на підйомному крані. І це найзворушливіша історія періоду пандемії.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм