Лайм

У США назвали найбільш культові фільми жахів для Хеллоуїна

Збережіть цей список, щоб атмосферно зустріти найжахливіше свято року

Стрімінговий сервіс Tubi провів дослідження, щоб заразити глядачів духом Хелловіна. Опитування 2000 дорослих показало, які фільми жахів люди найчастіше дивляться в переддень Дня всіх святих, і ці списки напевно стануть в нагоді любителям полоскотати нерви.

Кадр з фільму "Хелловін" (1978)

Дослідження показало, що найбільш культовим фільмом для Хелловіну всіх часів став "Хелловін" Джона Карпентера. Друге місце дісталося "Жаху на вулиці В'язів", а третє - "Крику". Фредді Крюгер з "Жаху на вулиці В'язів" і Майкл Мейерс з "Хелловіна" також були названі найстрашнішими лиходіями хоррорів, а бронзова медаль дісталася Норману Бейтсу з "Психо" Альфреда Хічкока.

Респонденти також процитували деякі відомі фрази з фільмів жахів, від яких одразу ж спиною пробігає холодок. "Я бачу мертвих людей" з "Шостого відчуття" виявилася найбільш відомою цитатою; на другому місці - "А ось і Джонні" з "Сяйва" Стенлі Кубрика, а на третьому - "Вони тут" з "Полтергейсту".

Більше половини глядачів відчувають стрес від початку до кінця страшного фільму, а двоє з п'яти колись дивилися хоррор, який відмовляються переглядати ще й досі. Серед тих фільмів, які люди найчастіше відмовляються передивлятися - "Аннабель", "Техаська різанина бензопилою" і "Екзорцист".

Після перегляду фільмів жахів багато респондентів дотримуються ритуалів, щоб напевно заснути вночі. 36% сплять з увімкненим світлом, 33% перевіряють всі замки вдома, 25% замикають дверцята шаф, а троє з 10 залишають телевізор або музику ввімкненими.

Список найкращих фільми жахів для Хелловіна:

  1. "Хелловін": 46%
  2. "Кошмар на вулиці В'язів": 24%
  3. "Крик": 22%
  4. "Екзорцист": 21%
  5. "Бітлджус": 21%
  6. "П'ятниця 13-е": 15%
  7. "Керрі": 13%
  8. "Шоу жахів Роккі Хоррора": 10%
  9. "Дитячі ігри": 9%
  10. "Сяйво": 7%
  11. "Закляття": 6%
  12. "Техаська різанина бензопилою": 5%
  13. "Психо": 5%
  14. "Тихе місце": 5%
  15. "Ніч живих мерців": 5%
  16. "Воно": 4%
  17. "Відьма з Блер": 4%
  18. "Відьма": 4%
  19. "Пила": 4%
  20. "Полтергейст": 4%
  21. "Астрал": 3%
  22. "Геть": 3%
  23. "Паранормальне явище": 3%
  24. "Кендімен": 3%
  25. "Шосте почуття": 2%
  26. "Останній будинок зліва": 2%
  27. "Бабадук": 2%
  28. "Дзвінок": 2%
  29. "Воно" (It Follows): 1%
  30. "Сонцестояння": 1%

Бліді примари атакують машини, а замкнені всередині люди кричать і не можуть вибратися назовні. Ні, це не сюжет нового фільму жахів, а новий японський атракціон, від фото якого стає не по собі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм