Лайм

Товстий нелітаючий папуга став птахом року після скандальних виборів в Новій Зеландії: фото

Какапо перемагає в конкурсі вже не вперше

Напружена виборча кампанія новозеландської Пташки року закінчилася перемогою великого нелітаючого папуги какапо. Після скандалу зі вкиданням 1500 голосів за малого сірого ківі какапо став першим птахом, який виграв конкурс вдруге, пише CNN.

Фото: Wikipedia

Вибори Пташки року в Новій Зеландії проводять уже 15 років. Вони стають видовищними і веселими, оскільки кампанії своїх фаворитів ведуть політики, знаменитості, бізнесмени і просто активні користувачі мережі. Так, в 2020 році за Пташку року проголосували понад 55 тис. чоловік.

Какапо, який виграв конкурс в 2008 році, вважається одним з найдавніших птахів на планеті. На межі зникнення він опинився в 1990-х роках, а до 2019 року в Новій Зеландії залишилося всього 147 особин. Однією з незвичайних характеристик цього птаха є виразний солодкуватий запах, який часто попереджає хижаків про наближення какапо. "Здається, ніби його пір'я занурили в мускусний набір ефірних масел, які міг би створити близькосхідний парфумер", - йдеться на сайті конкурсу.

Фото: Wikipedia

Вибори Пташки року - спроба розповісти широкому загалу про проблеми місцевих птахів. "На жаль, багато птахів Нової Зеландії знаходяться в біді і потребують вашої допомоги, - написали Forest & Bird, оголошуючи переможця. - Їх місце існування руйнується або деградує через завезених хижаків, забруднення навколишнього середовища, людське втручання та зміну клімату".

  • Голуба купили на аукціоні за рекордні $ 1,9 млн. Все це заради перемоги в перегонах, призові банки яких складають десятки мільйонів доларів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм