Лайм

Влітку студент знайшов у США легендарний скарб колекціонера - сьогодні хлопець найняв охорону та розкрив своє ім'я

Скарб, описаний в автобіографії колекціонера, шукали 10 років

У червні цього року в Скелястих горах національного парку Йеллоустоун (США) знайшли скарб, вартість якого оцінюють в $1 млн. Ще в 90-х скриню з дорогоцінними каменями, золотими монетами та різними ювелірними виробами зарив колекціонер Форрест Фенн, який дізнався про своє онкологічне захворювання, і вирішив таким чином залишити про себе особливу згадку.

З роками колекціонерові вдалося перемогти рак, але забирати скриню він не став. Замість цього Фенн розповів про неї у своїй автобіографічній книзі, куди також додав вірш з дев'ятьма "ключами" - підказками про місцезнаходження скарбу. Тоді ж у США розгорнулося справжнє полювання за скарбами, під час якого навіть загинули кілька відчайдушних золотошукачів.

Форрест Фенн Фото: outsideonline.com

10 років по тому, в червні 2020-го, Фенну подзвонив щасливчик, який вирішив не називати своє ім'я. Він розповів колекціонерові, що провів у горах два з гаком роки, але все ж знайшов заповітну скриню. У якості доказа хлопець надіслав йому фото коштовностей, яке одразу ж розлетілося соцмережами та ЗМІ.

Спілкуючись з журналістами, Фенн зізнався, що в той момент відчував одночасно радість і смуток від того, що ця неймовірна історія підійшла завершилася.

Фото: Instagram / Forrest Fenn

Вже у вересні 90-річний колекціонер пішов з життя. Незабаром після цього на сайті Medium з'явилася анонімна колонка, автор якої вшанував пам'ять Форреста Фенна і розповів про їхню особисту зустріч.

"При зустрічі з Форрестом я сказав йому, що не був упевнений в тому, чи побачимось ми колись. Скарб було дуже важко відшукати, і він з посмішкою сказав, що завжди говорив про це - важко, але не неможливо. І я довів, що він мав рацію", - писав анонім.

До кінця року автор статті найняв охорону і розкрив своє ім'я - як виявилося, інші шукачі скарбів вирішили з ним судитися. Скрину Форреста Фенна знайшов 32-річний студент-медик Джек Стюф, 7 грудня його ім'я оприлюднив журнал Outside, журналіст якого, Деніел Барбарісі, вже працює над книгою про скарби колекціонера.

Джек Стюф та Форрест Фенн Фото: outsideonline.com

За словами Стюфа, останні два місяці він приховував своє ім'я лише з тієї причини, що зловмисники переслідували Фенна та навіть погрожували йому. "Я не хочу, щоб це сталося зі мною чи моєю родиною", - розвів руками студент.

Відмовитися від анонімності Стюфу довелося після того, як мешканка Чикаго подала до суд на людину, яка знайшла скриню, заявивши, що він зламав її особисту переписку і скористався згаданими там здогадками про місцезнаходження скарбу. У зв'язку з цим студенту довелося найняти охорону і перевезти родину в безпечне місце.

Форрест Фенн Фото: Instagram / Forrest Fenn

В надійному сховищі захована і скриня Фенна. Як зазначив Стюф, скарб залишиться під охороною до тих пір, поки він не продасть скарби. А продавши, студент має намір виконати останнє бажання колекціонера - перед смертю чоловік просив, щоб скриня, в якій зберігалися скарби, опинилася в певному місці, де її зможуть побачити інші шукачі скарбів. В якому саме місці - Стюф не уточнив.

  • Читайте також на theLime, як пара з США купила будинок у пенсіонера та виявила на горищі схованку. Маленький скарб оцінили в $25 тисяч, але, поміркувавши, подружжя вирішило, що карма важливіша за гроші.
  • Тим часом у США також полюють на скарб гангстера "Голландця Шульца". Два приятеля впевнені, що от-от розбагатіють на $150 млн, адже вони наблизилися до кладу бутлегера як ніколи.

Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм