Лайм

З Білого дому Дональд Трамп переїхав до маєтку за $160 млн - де і як живуть інші екс-президенти США

Розкіш резиденції Трампа набагато перевершує Білий дім

20 січня перед інавгурацією Джо Байдена Дональд Трамп покинув Білий дім, і після прощальної церемонії на авіабазі Ендрюс в штаті Меріленд він вирушить до Флориди, де планує жити після закінчення президентського терміну.

Новим будинком Трампа і його сім'ї стане резиденція Мар-а-Лаго, яку він придбав в 1985 році і перетворив на гольф-клуб. На момент покупки маєток площею 8 га коштував 10 млн доларів, але зараз Forbes оцінює його в 160 млн. У ньому є 128 кімнат, бальний зал, п'ять тенісних кортів, басейн на березі Атлантичного океану, спа, три бомбосховища і безліч майданчиків для гольфу. Мар-а-Лаго називають другим за величиною особняком у штаті Флорида.

Маєток Дональда Трампа Мар-а-Лаго на березі Атлантичного океану Фото: Getty Images

Інтер'єр вітальні Мар-а-Лаго Фото: Getty Images

Попередник Дональда Трампа Барак Обама після перебування в Білому домі переїхав у будинок в районі Калорама в Вашингтоні, пише Insider. Вони з Мішель орендували дім площею 760 квадратних метрів у Джо Локхарта - прес-секретаря Білла Клінтона. У ньому є дев'ять спалень і 8 ванних кімнат. Перш ніж зникнути з ринку нерухомості, особняк оцінювали в 5,4 млн доларів.

Особняк Барака і Мішель Обами Фото: redfin.com

Фото: redfin.com

Закінчивши другий президентський термін у 2009 році, Джордж Буш-молодший повернувся на сімейне ранчо в Кроуфорді, штат Техас. Журнал Architectural Digest розповів, що в його одноповерховому будинку є три спальні, але поруч також знаходиться гостьовий будинок з двома люксами. На території ранчо площею 647 гектар прокладено 64 км велосипедних доріжок.

Будинок Джорджа Буша в Техасі Фото: architecturaldigest.com

Фото: architecturaldigest.com

Білл і Хілларі Клінтон у 2000 році переїхали в затишний колоніальний будинок в Чаппакуа, штат Нью-Йорк. За даними New York Times, він коштував 1,7 мільйона доларів. Зараз вони живуть у Вашингтоні в маєтку площею 510 квадратних метрів з затишним зеленим садом і басейном, пише Architectural Digest.

Фото: architecturaldigest.com

Фото: architecturaldigest.com

41-й президент США Джордж Буш-старший разом з дружиною Барбарою після Білого дому жили в двох резиденціях. Влітку вони зупинялися в мальовничому маєтку Уокер-Пойнт у штаті Мен, а взимку - в особняку в Техасі.

Летня резиденція Джорджа Буша-старшого Фото: insider.com

Рональд і Ненсі Рейган переїхали в просторий будинок в сонячному Лос-Анджелесі. Маєток площею 668 квадратних метрів був побудований в 1954 році.

Фото: insider.com

96-річний Джиммі Картер досі живе в рідному місті Плейн в штаті Джорджія. У 1961 році він побудував собі невеликий за президентським мірками будинок з двома спальнями, який оцінюється в 167 тис. Доларів. За даними Washington Post, будинок коштує менше, ніж броньовані машини секретної служби, що всюди його супроводжують.

Фото: MATT MCCLAIN / THE WASHINGTON POST

  • Читайте також на theLime 5 фактів про Джилл Байден, які відрізняють її від Мішель Обами і Меланії Трамп. Наприклад, дружина 46-го президента США не буде кидати свою роботу через високий пост чоловіка.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм