Лайм

Мільйонер живе на острові, і люди дивуються - там немає ні палацу, ні яхти, ні навіть пральної машинки

Чоловік пере одяг у відрах, приймає холодний душ і тиждень чекає на доставку їжі

63-річний Рок Сендфорд з Лондона має багатомільйонні статки, але його життя істотно відрізняється від більшості багатіїв. Чоловік живе далеко від цивілізації, але при цьому абсолютно щасливий.

Як пише The Sun, мільйонер оселився на віддаленому острові Гометра, розташованому на північному заході Шотландії. Він придбав його у 1992 році за трохи більше ніж $850 тисяч, і на цьому його "розкидання грошима" закінчилося.

Фото: Roc Sandford

У будинку Рока є п'ять спалень: одна для чоловіка та чотири - для його дітей. Като, Саванна, Лазер та Блю не живуть з батьком на Гометрі, але часто навідуються в гості.

Фото: UKTV / Robert Michael Wilson

В оселі пенсіонера, побудованій близько 160 років тому, немає світла, центрального опалення та гарячої води. "У нас немає опалення, тому взимку дуже холодно - навіть чай замерзає. Але місце чудове. Мені дуже тут подобається, і взагалі - я щасливий. За стандартами багатьох людей, будинок може здатися запущеним, але за моїми мірками - ні", - зізнався Сендфорд.

Фото: Supplied

Електрику Рок виробляє за допомогою сонячних панелей, і цієї енергії вистачає, щоб зарядити всю необхідну для життя техніку. "У мене немає таких речей, як електричний чайник, пральна машина, електричний камін, те, що споживає величезну кількість електоенергіі", - пояснює мільйонер.

Фото: Supplied

Єдине, за чим сумує Рок, так це за пральною машинкою. Але, на думку мільйонера, це розкіш, тому одяг він стирає вручну.

"У мене є садові скрині, вони схожі на великі пластикові відра. Я наповнюю їх холодною водою, у нас немає гарячої води, це ще одна річ, без якої я навчився обходитися, - говорить Сендфорд. - Я просочую одяг невеликою кількістю мила, а потім наступаю на нього, як на виноград. Потім я обполіскую його і вішаю на паркан".

Фото: Supplied

Фото: UKTV / Robert Michael Wilson

Що стосується їжі, то майже всі свої продукти харчування мільйонер вирощує на своєму городі. Рок - веган, але останнім часом все ж почав їсти яйця. Щоб їх придбати, потрібно чекати цілий тиждень - до місцевого магазинчика привозять продукти по суботах.

Ось так, виявляється, не всі мільйонери живуть у палацах, плавають на яхтах та харчуються делікатесами. Деяким досить маленького будиночка в глушині, старенького човника та зелені, вирощеної своїми руками.

Фото: Supplied

  • Читайте також на theLime, американська бізнесвумен завжди мріяла постаріти в Італії, тому, коли натрапила на оголошення про продаж будинків на Сицилії за 1 євро, вона довго не роздумувала. Але незабаром жінка дізналася, що насправді стоїть за цією привабливою пропозицією.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм