Лайм

Пара переїхала до будинку 1859 року та знайшла в ньому фейковий камін - за ним виявився прихований тунель

Нове житло виявилося повно сюрпризів

Сімейна пара з США придбала в Огайо старовинний будинок 1859 року. Подружжю довелося робити не тільки капітальний ремонт, але і розкопки, після яких чоловік та дружина впевнені, що їх особняк є частиною підземної дороги.

Оріель та Отелія Вергес купили будинок 19 століття, навіть не подивившись на нього. Подружжя знали, що над ним потрібно буде попрацювати, але зовсім не очікували, що він буде сповнений сюрпризів, пише NewsWeek.






Зайшовши в своє нове житло, пара відразу закохалася у високі стелі та каміни, яких виявилося аж чотири. Правда, два з них, як помітило подружжя, знаходяться в дуже дивному положенні. Вони не працюють, не підключені до димоходу та ведуть на горище. Це трохи насторожило Отелію та Оріеля.

З самого початку процесом перебудови пара ділилася в TikTok. Після публікації чергового ролика, один з користувачів запропонував перевірити фейкові каміни. Він припустив, що вони можуть бути пов'язані між собою коридором, а під будинком може знаходитися тунель. Прочитавши коментар, пара відразу кинулася перевіряти цю теорію.

Чоловік прибрав сміття з каміна та виявив там досить широкий прохід, в якому могла поміститися людина.






"Дім був побудований у 1859 році. Район, в якому ми зараз живемо, був відомий тим, що під деякими будинками проходила підземна залізниця. Є навіть вдома, під якими тунелі. Вони були створені для того, щоб люди могли таємно бігти до Канади під час Громадянської війни"- сказала Отелія.

Але на цьому сюрпризи не закінчилися. Після жінка знайшла карту 1852 року, і їйвдалося дізнатися, кому належала земля до того, як був побудований будинок.

"Земля належала Дж. Гордону. У нього були тунелі по всій його власності. В довідці розповідається про те, як він міг використовувати їх для підземної залізниці, а також для контрабанди алкоголю під час сухого закону. Тунелі насправді вели вниз в річку Кайахога, що забезпечило б легкий доступ для в'їзду та виїзду", - говорить американка.






  • Читайте також на theLime, як пара знайшла у стінах 100-річного будинку віскі часів сухого закону і розкрила таємницю його старого власника. Так ремонт будинку перетвориася на захоплююче розслідування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм