Лайм

Джон Сіна: Для "Загону самогубців" я створив кращу версію Миротворця - Ганн викинув її у смітник

5 серпня в кінотеатрах України вийде блокбастер Джеймса Ганна "Загін самогубців: Місія навиліт"

Режисер Джеймс Ганн ("Вартові Галактики") от-от презентує світу свою версію історії Загону самогубців із всесвіту коміксів DC. Пригодницький бойовик з Марго Роббі, Джоном Сіною, Ідрісом Ельбою отримав назву "Загін самогубців: Місія навиліт" і вийде в кіно вже 5 серпня.

Одну з головних ролей у картині - Крістофера Шмідта (Миротворця) - зіграв колишній реслер і актор Джон Сіна. Напередодні прем'єри 13-кратний чемпіон WWE відповів для на кілька питань про свого персонажа та роботу на знімальному майданчику, назвавши блокбастер "подорожжю до божевільного, одночасно хворого та приголомшливого розуму Ганна". theLime публікує його відповіді.

"Загін самогубців: Місія навиліт" Фото: Facebook / Warner Bros. Україна

- Ви читали комікси в дитинстві? Якщо так, то чи був у вас улюблений супергерой?

Ні, з коміксами я мало стикалися. У дитинстві мені були ближчими герої з реального життя.

- Чим тоді вас привабив "Загін самогубців: Місія навиліт"?

Джеймсом Ганном, сто відсотків. Я в захваті від нього. Захоплююся його роботою і тим, як він розповідає історії. Мене дуже вразило те, що він зробив із всесвітом "Вартових галактики", перетворивши групку маловідомих персонажів не тільки на зірок, але й на улюбленців публіки. Перш ніж починати роботу, я мав зустрітися з ним і познайомитися з проектом, хоча мені було все одно, буде це супергеройський фільм, історичний чи військовий. Та ви й самі побачите, "Загін самогубців" - це всі вони разом узяті.

- Як би ви описали атмосферу на знімальному майданчику Ганна? Ми чули про неї щось на зразок "сімейна" та "друзяшки назавжди".

Я думаю, що у всіх різні думки з цього приводу. Ми працюємо в кінобізнесі, і це вимагає спільних творчих зусиль, спрямованих на те, щоб зробити роботу максимально якісно. Джеймс, крім іншого, найвідповідальніша, найвідданіша та найбільш цілеспрямована людина, з якою мені доводилося працювати. Він з півслова знаходить спільну мову з людьми, які також віддані своїй справі. З такими людьми хочеться працювати, тому що вони повністю присвячують себе роботі. На їхньому шляху будуть успіхи й провали, але вони не відступлять.

І я б обрав варіант працювати саме з такими людьми, а не заводити купу друзів. Особливо, якщо ми говоримо про бізнес. Але те, як ви описали атмосферу на майданчику, - дійсно правда. Всі 90 або 100 днів зйомок вас оточує безліч людей, і за цей час вони стають вашою родиною. Це відбувається як побічний ефект. Але до цього до підбору людей Джеймс підходить дуже ретельно. Він формує чудові команди, і це теж одна з його фішок.

- У новому "Загін самогубців: Місія навиліт" ви зіграли Миротворця. Як ви готувалися до цієї ролі? Вивчали свого персонажа в канонічних коміксах?

Звичайно, але все це потім викинули у смітник. Коли я дізнався про свого персонажа, я трохи занурився у міфологію і, користуючись даною мені інформацією та сценарієм, створив, як мені здається, кращу його версію. Що ж стосується фізичної підготовки, то тут все стабільно. Я не перестаю тренуватися, хоча нові ролі та зйомки трохи ускладнюють графік. Але Джеймс забракував все це в перший же день і сказав: "Ні, я хочу, щоб ти був просто тупуватим Капітаном Америкою". Я довіряю режисерам, з якими працюю, а Джеймсу - тим більше. Він неймовірно занурений в кожну деталь сценарію.

Не процитую генерала Паттона точно, але він говорив щось на кшталт "Кожен план битви хороший, доки не пролунає перший постріл". Так було і зі мною: ось я готовий і намагаюся проявити себе, я намагаюся вчитися і рости як актор, а він бере і викидає все це лайно у вікно і каже мені робити інакше. І я зробив.

Джон Сіна в образі миротворця Фото: Facebook / Warner Bros. Україна

- У миротворця є дуже крута сцена бою поруч з Ріком Флегом (Юелем Кіннаманом). Мабуть, вона була вам особливо цікавою з огляду на ваш досвід у реслінгу WWE?

Мій досвід роботи з Юелем був фантастичним. Він чудовий, як і весь каст. Я вчуся у всіх, з ким працюю кожен день, і Юель багато чому навчив мене на знімальному майданчику. Все це я понесу з собою у кожен наступний проект, як і досвід, отриманий в роботі з Ідрісом, Марго, Стівом Ейджі, Даніелою та всіма іншими.

- Здається, фільм виходить в ідеальний час. До того ж повноцінно в кінотеатрах, яких так не вистачало глядачам. Чого їм варто чекати від прем'єри?

Думаю, кожен візьме з фільму щось своє. Якщо вам подобається ефект присутності, подивіться його в IMAX. По суті, він був для цього створений. Крім цього, в ньому стільки твістів і поворотів сюжету - це буквально подорож у божевільний одночасно хворий та приголомшливий, емоційний розум Джеймса Ганна. При цьому ніяких фільтрів. Навіть не знаю, як ще описати це, щоб підготувати глядача. Все це з біса круто.

  • А тим часом творці "Дюни" Дені Вільньова представили головних героїв екранізації. Прем'єра в Україні - в жовтні, і шанувальники однойменного роману Френка Герберта покладають на неї великі надії.
  • Раніше Netflix показав трейлер бойовика з Ван Даммом, який знімали в Києві та Парижі. Південний міст і Тріумфальна арка ще ніколи не були настільки близькими.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

"Після скандалів я став сильніше": Андрій Джеджула про особисте, війну та дивні вчинки колег

Телерадіоведучий Андрій Джеджула розповів про свою діяльність під час війни, волонтерство, не зовсім зрозумілі вчинки колег та особисте життя.

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер