Лайм

У Києві пройшов найбільший ґік-фестиваль Comic Con Ukraine 2021: великий фотозвіт

Після карантинної паузи організатори фестивалю очікували на Арт-заводі "Платформа" близько 40 тисяч гостей

4 та 5 вересня на території київського Арт-заводу "Платформа" пройшов найбільший в Україні фестиваль ґік-культури Comic Con Ukraine 2021. Відомий у всьому світі формат заходів присвячений популярним фільмам, серіалам, коміксами, косплею, відеоіграм та настолкам, всесвіту аніме, мультсеріалів, колекціонуванню та багато чому іншому.

Comic Con Ukraine проходить в Україні вже втретє, і якщо раніше за два дні організатори зустрічали 20-30 тисяч гостей, то цього разу на "Платформі" очікували близько 40-ка. Не останню роль в цьому зіграла пандемія, через яку минулого року фестиваль довелося скасувати. Любителі формату встигли скучити, і на території заводу буквально не було де косплеєрові впасти. theLime побував на великий ґік-тусовці та ділиться найяскравішими фото.

Фото: Ольга Терських

Невід'ємною частиною кожного Comic Con Ukraine є косплей, в якому беруть участь не тільки гості фестивалю, а й їхні чотириногі друзі. Ґіки у всіляких костюмах улюблених персонажів - яскравих, химерних, часом лякаюче реалістичних та просто дотепних - зустрічалися не тільки на підході до "Платформи", але й у вагонах метро на шляху до станції Чернігівської. Що вже казати про кількість косплеєрів на території самого фестивалю.

Фото: Тимофій Сомов

Фото: Юрій Сомов

Фото: Ольга Терських

Фото: Кирило Ємцов

Фото: Юрій Сомов

Фото: Юрій Сомов

Фото: Тимофій Сомов

Фото: Тимофій Сомов

Фото: Тимофій Сомов

Фото: Юрій Сомов

Фото: Юрій Сомов

Деякі з них починають підготовку до фестивалю за кілька місяців - шиють сукні, маски, плащі та крила, майструють броню та зброю, підбирають косметику для вражаючого макіяжу. Найбільш популярними з року в рік стають образи персонажів з аніме, всесвітів DC та Marvel, "Зоряних воєн", а також комп'ютерних ігор на кшталт Counter Strike, Dark Souls, Payday та S.T.A.L.K.E.R.

І якщо одні готують костюми просто для відвідування фестивалю та пам'ятних фотографій, інші беруть з ними участь у косплей-шоу на головній сцені Comic Con Ukraine, де борються за грошовий приз та можливість підкорити світову косплей-сцену на World Cosplay Summit в Японії.

Фото: Ольга Терських

Фото: Юрій Сомов

Фото: Кирило Ємцов

Фото: Олександр Хоміч

Фото: Олександр Хоміч

Фото: Тимофій Сомов

Фото: Тимофій Сомов

Фото: Юрій Сомов

Цього року на території фестивалю традиційно відкрилися зони настільних та відеоігор, зона коміксів і літератури, тематична база зі всесвіту S.T.A.L.K.E.R. з квестами від вчених і тиром з військовими, майданчик для шанувальників конструктора Lego, а також зона реконструкції середньовічних боїв, де можна було не тільки помахати важким мечем, а й пограти у стародавні ігри, послухати фолкові інструменти, придивитися собі аксесуари та прикраси ручної роботи.

Фото: Юрій Сомов

Фото: Тимофій Сомов

Фото: Юрій Сомов

Фото: Тимофій Сомов

Фото: Тимофій Сомов

Бажаючі просто відпочити могли релаксити на великому фудкорті або біля сцени, де цього року грали постійні гості фестивалю - гурт ORIONIX, київські креативники GannaBaby, рок-н-рол-бенд ONAWEY, електронщики BAD PIT, рок-тріо OMANA, Aghiazma feat. Super Sus та багато інших. Хедлайнерами Comic Con Ukraine 2021 стали YouTube-блогер Eileen, виконавиця атмосферних україномовних каверів на саундтреки до "Відьмака", "Гри престолів", гри Skyrim, та польський фолк-метал-колектив Percival, автори саундтреку до гри The Witcher 3: Wild Hunt.

Фото: Юрій Сомов

Фото: Юрій Сомов

Фото: Кирило Ємцов

Фото: Тимофій Сомов

Фото: Тимофій Сомов

Не обійшлося у програмі фестивалю і без зіркових гостей. Шанувальники мали можливість поспілкуватися з акторками Наталією Теною ("Гра престолів", "Мандалорець") та Анною Шафер ("Гаррі Поттер", "Відьмак"), зіркою бойовиків Марком Дакаскосом ("Американський самурай", "Убивця, що плаче"), Геленою Манковською в ролі Леді Дімітреску з Resident Evil, письменником Річардом Морганом, автором коміксів Marvel про Чорну вдову та іншими.

Гелена Манковська на сцені Comic Con Ukraine 2021 Фото: Кирило Ємцов

Наталія Тена Фото: Кирило Ємцов

Марк Дакаскос (зліва) Фото: Кирило Ємцов

Річард Морган Фото: Кирило Ємцов

Найбільше в Києві чекали Джанкарло Еспозіто, зірку серіалів "Пуститися берега", "Мандалорець", "Західний світ". На жаль, через пандемію актор не зміг покинути країну, в якій працює над новим проектом, та організатори фестивалю не втрачають надії та обіцяють привезти Еспозіто вже наступного року.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм