Лайм

Часточка істини: Дональда Трампа запідозрили у спробі депортувати Меланію

Перша леді США має темну міграційну історію

Тревор Ноа - південноафриканський комік і актор, ведучий сатиричної передачі The Daily Show на американському каналі Comedy Central. У свіжому випуску шоу Ноа викрив спробу Дональда Трампа депортувати дружину, чий міграційний статус до сих пір викликає ряд питань. Але в кожному жарті є частка правди: коли Меланія Кнаусс переїхала в США, у неї не було необхідної візи для роботи моделлю. Тепер, згідно з антиімміграційною політикою Трампа, їй могла б загрожувати депортація.

"Я приїхала сюди за візою. Літала в Словенію раз на кілька місяців, щоб продовжити її, і поверталася ", - говорила Меланія в численних інтерв'ю.

Команда The Daily Show стверджує, що такий тип візи не дає права на роботу в США. І хоча Дональд Трамп обіцяв, що Меланія проведе прес-конференцію, в якій роз'яснить свою міграційну історію, цього так і не відбулося. З тих пір пройшло 3 роки.

"Оскільки Трамп постійно говорить про всю цю нелегальну роботу, коли його власна дружина має сумнівну історію з візою, у нас закрадаються підозри", - жартує ведучий.

Видання The Washington Post у 2018 році написало, що пізніше Меланії Трамп вдалося отримати громадянство США за допомогою так званої "візи Ейнштейна".

"Меланія Трамп отримала громадянство США за візою, зарезервованою для іммігрантів з "екстраординарними здібностями" і "національним та міжнародним визнанням", - йдеться в статті.

Віза EB-1 призначена для людей, які високо цінуються в своїй області. У кості прикладів уряд перелічує володарів Пулітцерівської премії, "Оскара", переможців Олімпійських ігор, а також шановних академічних дослідників і посадових осіб.

Місіс Трамп подала заяву на візу в 2000 році, коли була Меланією Кнаусс, словенською моделлю, яка працювала в Нью-Йорку і зустрічалася з Дональдом Трампом. Грін-карту їй надали в 2001 році. Так, серед 1 мільйона чоловік, які отримали посвідку на проживання в США в 2001 році, всього 3,376 дісталися мігрантам з "екстраординарними здібностями". П'ять з них, в тому числі Меланія, були зі Словенії.

Отримання громадянства в 2006 році дало їй право стати поручителем і перевезти в США своїх батьків Віктора і Амалію Кнаусс, які зараз знаходяться в процесі подачі заяви на отримання громадянства.

Повідомлення про те, як місіс Трамп отримала свою візу EB-1, обурили багатьох, оскільки її чоловік засуджує іммігрантів і намагається анулювати право нових громадян США спонсорувати членів своєї сім'ї. Крім того, були підняті питання щодо її "екстраординарних здібностей".

"Це дивно, - каже ведучий. - Хоча кожен, хто стоїть поруч з Дональдом Трампом досить довго, починає виглядати як Ейнштейн".

У своїй антиіммігрантській кампанії Дональд Трамп неодноразово заявляв про неприпустимість "ланцюгової міграції".

"Ти приїздиш і привозиш із собою всю свою чортову сім'ю: свою тітоньку, дядю, свого батька, бабусю. Один єдиний іммігрант може привезти з собою необмежену кількість віддалених родичів ", - говорив Трамп у численних інтерв'ю та виступах.

Тревор Ноа жартує, що цими висловлюваннями Трамп націлювався на дружину, яка перевезла своїх словенських батьків в США. Вони виявилися в країні за тією ж схемою, яку так засуджує Трамп.

"Виходить, Трамп просто хоче позбутися своїх тещі і тестя", - говорить ведучий.

Новий пункт антиімміграційної політики Трампа передбачає позбавлення грін-карти іммігрантів, які отримують державну допомогу. Згідно із запропонованою ініціативою, вони не зможуть залишатися в США.

"Вгадайте, хто втратить житло, що надається США? Правильно, Меланія Трамп! - каже провідний, натякаючи на Білий Дім. - Ми бачимо, що ти робиш, Дональд, і ми не дамо цьому статися. Не депортуй Меланію!"

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси