Лайм

Нотки ретро в сучасному одязі: 10 стильних поєднань в сукнях, светрах і взутті

Які принти і фасони повернулися в 2020 з минулого

У гардеробі кожної дівчини можна знайти сучасні речі, які дуже схожі на той одяг, який носили 40-50 років тому наші бабусі - як модно зараз говорити "в стилі ретро".

У перекладі з латинської слово "ретро" означає "звернене назад". Тобто одяг в цьому стилі копіює образи минулих років. Модними вважаються речі, які носили люди 20-70-х років минулого століття. Зазначимо, що деякі дизайнери відносять і 80-90-і роки до цього стилю. Які ж нотки ретро полюбилися модницям?

Маленька чорна сукня

Незмінний атрибут у гардеробі кожної модниці - проста сукня, яку вигадала в 1926 році модельєр Коко Шанель. Сукня, створена Шанель, прикривала коліна, оскільки вона вважала коліна найбільш непривабливою частиною жіночого тіла. Її також відрізняли простий напівкруглий виріз, довгі вузькі рукави і відсутність декоративних елементів, таких як бахрома, гудзики, оборки. Сучасні модниці можуть вибрати різні варіанти цього наряду.

Фото: pinterest.com

Плісировані сукні та спідниці

Все та ж Коко Шанель в 1920-х роках представила публіці плісировані та гофре-спідниці, які в нинішньому році б'ють всі рекорди популярності. Найбільш популярне поєднання восени - плісирована спідниця, високі чоботи, теплий светр і довге пальто.

Фото: pinterest.com

Сукня з американською проймою і коміром стійкою

Це плаття прийшло до нас з 1950-х. Фасон цього наряду досить простий - найчастіше воно добре лягає по фігурі, має довгу або середню довжину, з американською проймою або ж коміром, який обвиває шию.

Фото: pinterest.com

Сукня в горошок

У 1950-х в США особливою популярністю почали користуватися сукні в горошок від Christian Dior - такі сукні були в гардеробах не тільки зірок кіно, як, наприклад, Мерилін Монро, а й звичайних домогосподарок. У 2020 році модниці теж вибирають цей принт у всіляких його варіаціях.

Фото: pinterest.com

Светр крупної в'язки в "косичку"

У 1970-х роках в моду увійшли светри грубої в'язки в "косичку". Зазначимо, що мода ретро в одязі відображена в фасонах оверсайз, так що светр-оверсайз - це не нове, а добре забуте старе.

Фото: pinterest.com

Светр з вишитими геометричними візерунками

Ще однією модною деталлю вашого гардеробу стане светр з вишитими геометричними візерунками, який був у моді в 1970-х роках.

Фото: pinterest.com

Светр з орнаментом скандинавських народів

Також з 1970-х в моду прийшли светри зі скандинавськими орнаментами - геометричними візерунками і зображеннями рослин і тварин. Так що популярний ось вже кілька десятиліть светр з оленями - це теж ретро.

Фото: pinterest.com

Ботильйони на шнурівці

В далеких післявоєнних роках в моді був стиль мілітарі. Черевики по щиколотку (або півчобітки) називалися по-різному: ботильйони на шнурівці, напівчоботи або дезерти - різні моделі цього взуття на піку популярності і в 2020 році.

Фото: pinterest.com

Взуття з круглим або квадратним носом

У 1960-х модниці із задоволенням носили туфлі на невисокому каблуці з квадратним або круглим носом на стійкому каблуці. А в 2020 році дизайнери підхопили цей тренд.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Каблуки-чарочки

Невід'ємним елементом жіночого гардеробу 1950-х років були туфлі на ультрамодному підборі-чарочці. Довжина такого каблука не перевищує 5 см, він нагадує за формою, як не складно здогадатися, ніжку у чарки, яка зверху має широку стійку основу, а до низу звужується. У 2020 році цей тренд теж повернувся.

Фото: pinterest.com

  • Читайте також на theLime про стильні образи Ірини Шейк, які просто повторити цієї осені.
  • Раніше ми розповіли про те, як носити діловий жіночий костюм і не виглядати як "вчителька з математики".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Сиве волосся стало трендом серед жінок: яку стрижку вибрати для стильного образу

Сивина в тренді у цьому сезоні - як правильно доглядати за сивиною та які стрижки краще обирати - фахівці поділились порадами

Яке взуття в моді навесні 2024 року: кольорові тренди сезону

Взуття яких кольорів в моді весною 2024 - експерти назвали головні тенденції та показали фото - яке взуття носити цієї весни

Шкільна мода 2024: базовий набір аксесуарів для учня

Які шкільні рюкзаки, сумки та акесуари для школярів у моді у 2024 році - добірка трендів, рекомендації щодо вибору