Лайм

Не впізнали свій светр після прання? Ось корисні лайфхаки, як врятувати речі, які сіли

Як повернути речам їх первісний вигляд

Кожен з нас не раз стикався з проблемою, коли улюблена річ зменшилася в розмірах після невдало вибраного режиму прання. theLime вирішив розповісти деякі лайфхаки, як врятувати речі, що сіли.

Для того, щоб повернути вашому одягу колишні розміри, необхідно замочити його в теплій воді з кондиціонером для волосся або шампунем на 10-20 хвилин, для цієї процедури також підійде дитяче мило. Таким чином матеріал стане більш еластичним. Після цього ополосніть вашу річ у холодній воді, але не вичавлюйте. Потім розкладіть її на рівній поверхні. Для того, щоб її розтягнути, можна використовувати скляні банки - ними фіксуємо кінці.

Фото: pinterest.com

Цей спосіб підійде для речей з бавовни, віскози, поліестеру.

Якщо річ складається із суміші бавовни з синтетикою, замочіть виріб на 15 хвилин у холодній воді, а потім виперіть у машинці на делікатному режимі. Повісьте одяг сушитися на м'які плічики, час від часу розтягуючи його руками.

Якщо сіла річ з білої бавовни, її можна замочити в розчині з молоком.

Також можна спробувати ще один спосіб - візьміть тривідсотковий оцет і нанесіть його на тканину губкою, потім залиште річ сушитися на вішаку. Правда, в цьому випадку вам може не сподобатися специфічний запах оцту, після чого річ знову потрібно буде випрати.

Що ж робити, якщо сів ваш улюблений светр? Наповніть тазик холодною водою і розведіть в ній дві ложки перекису водню. Вовняну річ, що сіла, потрібно прополоснути в отриманому розчині, а після цього замочити на дві години. Потім витягніть річ, розкладіть її на махровому рушнику і залиште сушитися. Періодично підходьте і розтягуйте тканину руками.

Фото: pixabay.com

Зазначимо, що для того, щоб речі довше зберігали свій презентабельний вигляд, радимо завжди читати етикетки перед пранням, не перевантажувати пральну машинку і не прати їх на високих температурних режимах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на до анал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару