Лайм

Всі говорять про жироспалювальні продукти: що це і які їхні властивості

Які продукти допоможуть скинути зайву вагу

Багато сучасних дівчат стежать за своєю фігурою, правильно харчуються і займаються спортом. theLime вирішив розібратися, які продукти допоможуть боротися із зайвою вагою.

Є багато корисних і смачних продуктів, які мають жироспалювальні властивості. Вони насичують організм енергією, але в той же час допомагають йому позбуватися від зайвих калорій.

Одними з найбільш дієвих продуктів, які беруть участь в процесі спалювання жирів, є цитрусові. Ці фрукти містять масу живильних речовин і дуже мало калорій. З усього розмаїття найбільше підійде грейпфрут - він допомагає знижувати вагу за рахунок вмісту речовин, які прискорюють метаболізм, що дозволяє швидше спалювати зайві калорії.

Фото: pixabay.com

Популярний фрукт, який використовується для схуднення, - це ананас. У цьому тропічному фрукті міститься вітамін В1, який відповідає за обмін вуглеводів і, відповідно, допомагає швидше втрачати зайву вагу. Також в ананасах є бромелаїн - рослинний фермент, який розщеплює білки в організмі (крім ананаса, тільки папайя і ківі можуть похвалитися такою властивістю). Зменшенню маси тіла сприяє і те, що до складу фрукта входить калій, який добре виводить з організму зайву рідину.

Фото: pixabay.com

Також жироспалювальним продуктом є кориця. Цю пряність використовують в боротьбі із зайвою вагою порівняно недавно, але вона вже встигла себе зарекомендувати як прекрасний засіб. Кориця знижує рівень цукру в крові, тим самим сповільнюючи акумуляцію жирів. Додавати корицю можна в чай, каву, кефір, а якщо вживати напій із суміші ½ чайної ложки кориці, запареною окропом з 1 чайною ложкою меду, то жир буде просто плавитися.

Фото: pixabay.com

Для того, щоб схуднути, можна пити чай з імбиром. Дослідники встановили, що імбир нормалізує рівень цукру в крові та підвищує "хороший" холестерин. Ці два параметри безпосередньо пов'язані з обміном речовин і допомагають організму менше накопичувати і ефективніше розщеплювати жири.

Фото: pixabay.com

Також схудненню сприятиме зелений чай, який прискорює обмін речовин. Цей напій з легкістю вимиває не тільки підшкірний жир, але і найнебезпечніший так званий вісцеральний - внутрішній жир. А також він містить велику кількість натурального кофеїну, прискорює обмін речовин в організмі на 15-20%.

Фото: pixabay.com

Зазначимо, що не варто надмірно захоплюватися цими продуктами - харчування має бути різноманітним і в першу чергу корисним.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати