Лайм

Уряд США хоче змусити Facebook продати Instagram і WhatsApp - що відбувається

Facebook звинуватили в придушенні конкурентів і підтримці монополії на соцмережі

Десятки штатів і Федеральна торгова комісія США (FTC) подали в суд на Facebook, звинувативши компанію в "незаконній підтримці особистої монополії на соціальні мережі". Від цифрового гіганта вимагають продажу активів, включаючи Instagram і WhatsApp, пише CNN.

Глава Facebook Марк Цукерберг Фото: Wikimedia

Позови опинилися в суді приблизно через рік після того, як генеральний прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс почала розслідування антиконкурентних дій Facebook. Пізніше до неї приєдналися прокурори 46 інших штатів. FTC тим часом проводить власне антимонопольне розслідування і вимагає у Facebook відмовитися від Instagram і WhatsApp, придбаних за $ 1 млрд і $ 19 млрд відповідно.

"Протягом майже десяти років Facebook використовував своє панування і монопольну владу, щоб знищити більш дрібних конкурентів і придушити конкуренцію, - заявила Джеймс на прес-конференції. - Використовуючи величезні запаси даних і грошей, Facebook придушував і усував потенційні загрози".

FTC також домагається судової постанови, яка зобов'яже Facebook повідомляти державу про будь-які майбутні придбання на суму понад $ 10 млн.

Головний юрист і віце-президент Facebook Дженніфер Н'юстед зазначила, що 6 років тому торгова комісія "не заперечувала" проти придбання Instagram і WhatsApp, а тепер "хоче переробки" і залякує американський бізнес тим, що "ніякий продаж не може вважатися остаточним".

Facebook стала другою глобальною технологічною компанією, на яку в 2020 році подали в суд представники уряду США. У жовтні Міністерство юстиції і 11 штатів США подали позов проти Google, стверджуючи, що він пригнічує конкуренцію, щоб зберегти свій вплив як головної пошукової платформи.

  • Нова реклама Nike викликала скандал в Японії, і тепер бренду погрожують бойкотом. Креативна команда компанії звернула увагу на проблему расизму в Японії, і багато хто з цим не згодні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати