Лайм

З ноткою 80-х: джинсові речі, які повертаються у моду

Що будуть носити модниці в 2021-му

Модні тенденції мають певну циклічність - і те, що носили наші прабабусі , бабусі та мами, зараз знову стає популярним. theLime вирішив зробити для вас добірку з модними джинсовими речами з минулого, які знову увійшли в тренди.

Варені джинси

Так звані "варені джинси" були на піку популярності в 1980-х, проте в СРСР купити їх було неможливо. Однак досвідчені модники не впадали у відчай і робили такий ефект на брюках самостійно.

Фото: pinterest.com

Щоб джинси стали схожі на модну "варенку", їх кип'ятили з відбілювачем, пов'язуючи вузлами для того, щоб добитися на тканині характерного візерунка; варили з содою і хлоркою, після чого прали в машині разом із камінням. Ще один варіант - "катана" варенка, коли по джинсам прокочувався спеціальний валик, змочений в "Білизні", і виходили розводи.

Зараз у моду повертаються такі джинси, або як їх ще називають з ефектом мармуру, правда, нинішним модницям не потрібно їх варити, щоб отримати такий узор на тканині.

Фото: pinterest.com

Декоровані джинсові куртки

Класична джинсова куртка з короткою талією для жінок, або як її називають джинсівка, з'явилася саме в 1980-х роках і стала символом американської моди.

Фото: pinterest.com

Слід зазначити, що така куртка без підкладки - надзвичайно зручна річ. Її можна носити як влітку поверх простої футболки, так і восени поверх светра. Взимку її можна одягти під парку або навіть пальто.

На сьогоднішній день в моду повертаються джинсові куртки з вишивками, аплікаціями, заклепками, декором у вигляді мережива, бахроми, бісеру та страз.

Фото: pinterest.com

Джинси-банани

У 1980-х на піку популярності були джинсові штани світло-блакитного кольору широкі зверху, зі складками на поясі й завужені до низу. Також їх було модно підвертати внизу на манжет. Такі джинси називалися джинсами-бананами.

Фото: pinterest.com

Сучасним модницям є де розгулятися - вони можуть вибрати мом-джинс, бойфренди, джинси слоучі і т.д., які є "нащадками" популярних у 1980-х джинсів-бананів.

Фото: pinterest.com

Плащь з деніму

Спочатку плащ вважався чоловічим одягом, однак з часом цей елемент верхнього одягу з'явився і в жіночому гардеробі, а в 1980-му був у шафі практично кожної модниці.

Фото: pinterest.com

На сьогоднішній день існує величезна кількість варіантів джинсових плащів: плащ-піджак, накидка без ґудзиків, легкий тренч, плащ-пальто, плащ-сукня з круглим вирізом на ґудзиках. З їх допомогою можна скласти безліч незвичних образів.

Фото: pinterest.com

Речі з об'ємними плечима

У 1980-х для того, щоб створити додатковий обсяг в районі плечей, пришивали підплічники. Вони були важливим елементом пальто, жакетів, суконь і навіть тонких блуз.

Фото: pinterest.com

У той час жінки у всьому світі почали керувати великими компаніями і пробувати себе в політиці, і вважалося, що підплічники надавали жіночому образу мужності.

Зараз в моді знову об'ємні рукави і плечі, проте не всім дівчатам йдуть ці речі.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити