Лайм

Як не зіпсувати шкіру домашніми засобами: корисні поради косметолога

Рекомендації, які точно знадобляться

Багатьох жінок наразі цікавить: чи можна робити чистку обличчя в домашніх умовах? Адже в період війни немає можливості записатися на прийом до косметолога на звичну процедуру. Дерматовенеролог-косметолог Віталіна Ворошилова дала відповідь на це питання, а також розповіла theLime, як доглядати за шкірою та чого робити точно не слід.

Професійна дерматовенерологиня-косметологиня Віталіна ВорошиловаФото: instagram.com/dr.voroshylova

Чистка обличчя в домашніх умовах - не найкраща ідея. Спеціаліст пояснила, що чистка – це повноцінна процедура, яка потребує професійної допомоги. Якщо ж її робити самостійно, наслідки можуть бути непередбачуваними.

Чим можна замінити основну косметику для догляду за шкірою (засіб для очищення обличчя, тонік та крем) у воєнний час?

  • Якщо закінчився засіб для очищення обличчя, то вмиватись можна гелем для душу чи засобом для інтимної гігієни.
  • Якщо водопостачання в будинку немає, то на крайній випадок, можна використати для вмивання очищаючі вологі серветки. Вони не очистять шкіру належним чином, але хоча б частково приберуть забруднення шкіри. Зрештою, це краще, ніж нічого.
  • Ні в якому разі не вмиватись милом. Воно сильно знежирить шкіру (надто її сушитиме), а тому виникне лущення та дискомфорт і швидше з'являться зморшки чи висипання (залежно від типу шкіри).

Чим можна замінити тонік?

Якщо немає тоніку, то можна застосовувати мінеральну воду або відвар із ромашки/календули (якому не більше 2х днів). Це не виконає основну функцію тоніку, але хоча б змиє залишки домішок, які містяться у водопровідній воді.

Важливо користуватись хоч якимось кремом! Навіть якщо він забиває пори, недостатньо зволожує або він призначений для тіла/рук. Набагато гірше, якщо шкіра буде сухою. У зневодненої шкіри зморшки з'являються в рази швидше. Коли все закінчиться - очистити пори буде значно легше і дешевше, ніж прибрати зморшки.

Фото: unsplash.com

Чого робити категорично не слід?

Застосовувати харчові продукти в якості косметичних засобів. Якщо додаткових засобів (маски, сироватки, ексфоліанти тощо) для догляду за шкірою немає, то краще не застосовувати їх саморобну "альтернативу" із харчових продуктів. Від цього немає жодної користі і це часто призводить до алергічних ускладнень на шкірі.

  • Дізнайтесь, як зняти гель-лак у домашніх умовах. Привести нігті до ладу можна самостійно.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати