Лайм

Як повернутися до роботи під час війни: поради для тих, хто в тилу

Якщо щось не встигли за день, перенесіть це на завтра

Уже місяць в Україні триває війна, яку розпочала країна-окупант Росія. Ніхто не знає, коли закінчаться нещадні обстріли агресорів, і життя почне повертатися до норми. Але вже зараз важливо продовжувати жити звичним для себе життям, щоб підтримувати економіку країни. Ведуча проекту "Екси" та психологиня Наталя Єжова розповіла, як повернутися до роботи в умовах війни.

Психологиня Наталя ЄжоваФото: instagram.com/ezhova_natalia

"Дуже складно повернутися до роботи під час війни. Та саме робота може стати тією опорою, що допоможе впоратися зі стресом, дасть стабільність і сили продовжувати жити далі в сьогоднішніх реаліях. Британські вчені провели експеримент: посадили в клітку мишей, які вміли крутити барабан, і мишок, які нічого не вміли. Коли почали бити їх током, тваринки, які мали навичку, почали її виконувати й вижили. На відміну від іншої групи. Це дуже грубе порівняння, але суть така ж. Важливо, щоб ми, як люди думаючі й сильні, продовжували працювати", - пояснила фахівець.

Як налаштуватися на роботу людям, які знаходяться в тилу?

Робіть те, що вмієте

Зараз не час вчитися чогось нового. Аби справді бути корисним та продуктивним, займайтеся своєю звичною справою.

Плануйте

Обов’язково пишіть список, що потрібно зробити, а потім відмічайте зроблене. Хваліть себе.

Звітуйте

Розповісти комусь, що ви зробили, це не вихваляння. У даній ситуації це мотивація, яка дає ще більше енергії для подальших дій.

Фото: Getty Images

Оцінюйте реально

Не відмовляйтеся від думки, що ви працюєте для того, щоб тримати себе в тонусі. Говоріть це собі прямо, а не завуальовуйте.

Бережіть себе

Не звалюйте на себе дуже багато роботи одразу. Розділяйте все на маленькі завдання, не перевтомлюйтесь. Варто розуміти, що психіка й так нестабільна. Якщо щось не встигли за день, перенесіть це на завтра. Відпочивайте!

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати