Лайм

Чому термос пахне пліснявою і як прибрати неприємний запах: топ-5 лайфхаків

Спробуйте ці прості способи

Навіть найохайніша господиня хоча б раз у житті стикалася з різними забрудненнями в побуті, з якими допомагають упоратися народні засоби. І якщо ви вже знаєте, як без проблем відмити каструлю, що пригоріла, радимо також взяти на замітку лайфхаки, як позбутися запаху плісняви в термосі. theLime ділиться перевіреними порадами.

Чому термос пахне пліснявою?

Справа в тому, що не дуже ретельний чи нерегулярний догляд за термосом провокує процес розмноження мікробів усередині колби. Вони формують сприятливе середовище для розвитку цвілі та, як наслідок, появи неприємного запаху.

Найчастіше не виходить позбутися запаху плісняви в термосі тому, що його кладуть на полицю недосушеним або зберігають із закритою кришкою. Ще гірше, якщо вимиту колбу відразу ж закривають і в ній залишається волога, а це завжди призводить до стійкого затхлого запаху та появи цвілі.

Фото: pinterest.com

Як прибрати неприємний запах плісняви у термосі?

Сода

Харчова сода не тільки очищає колбу термоса від осаду, але й ефективно прибирає плісняву. Засипаємо в неї 2 ст. л. соди і заливаємо окропом. Залишаємо розчин у термосі на 3-4 години, після чого добре промиваємо його під проточною водою. У такий спосіб можна також позбутися будь-яких сторонніх запахів, наприклад, кави або чаю.

Також можна спробувати розчин соди з оцтом. У 1 л теплої води потрібно розчинити 1 ст. л. 9% столового оцту та 1 ст. л. соди. Розмішуємо, залишаємо на декілька годин, потім ретельно промиваємо термос і чекаємо, поки він висохне.

Лимонний сік чи кислота

Для приготування такого розчину знадобиться фреш або лимонна кислота. Сік половини лимона змішуємо з гарячою водою, виливаємо в проблемну ємність і закручуємо термос. Залишаємо розчин на 30-60 хвилин або періодично збовтуємо протягом декількох хвилин. Потім споліскуємо термос.

Якщо немає лимона – беремо лимонну кислоту в порошку. На 1 л води потрібно взяти 1 ч. л. кислоти, розчинити її та перелити в термос. Залишаємо на 2-3 години, потім ретельно промиваємо його.

Гірчиця

Щоб позбавитися від нав'язливого аромату, необхідно взяти порошок гірчиці. Засипаємо кілька ложок у термос, заливаємо досить теплою водою, збовтуємо і залишаємо на 3-5 годин. Потім не забуваємо промити.

Сіль

Звичайна кухонна сіль також впорається із цим завданням. На 1 л окропу беремо 3-4 ложки солі та ретельно розмішуємо. Суміш подіє, якщо її залишити в проблемному термопосуді на тривалий час - не менше 8 годин.

Coca-Cola або будь-який солодкий газований напій

Беремо будь-який солодкий газований напій, підігріваємо його і заливаємо в термос. Залишаємо там на 8-12 годин, кришкою при цьому не закриваємо. Потім виливаємо напій та промиваємо термос під проточною водою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару