Лайм

Як відмити каструлю, що пригоріла: прості способи, які не підведуть

Навіть досвідчені господині часто стикаються із такою проблемою

Навіть найохайніша господиня хоча б раз у житті стикалася з різними забрудненнями в побуті, з якими допомагають упоратися народні засоби. І якщо ви вже знаєте, як без проблем позбутися накипу в чайнику, радимо також взяти на замітку кілька порад, як відмити каструлю, що пригоріла. theLime ділиться з вами простими лайфхаками.

Фото: pinterest.com

Сіль

Щоб очистити каструлю від їжі, що пригоріла, необхідно залити її водою, почекати деякий час, потім вилити рідину і насипати сіль. Приблизно через 20 хвилин очищаємо її від солі за допомогою м'якої губки.

Сода

Харчова сода - один з найпопулярніших методів для швидкого та ефективного очищення пригорілого посуду в домашніх умовах. Необхідно засипати у каструлю 4 ст. л. соди, додати 1 склянку води, перемішати суміш і залишити на ніч. Наступного дня додаємо ще 2 склянки води та кип'ятимо вміст на невеликому вогні протягом 30 хвилин. Потім виливаємо рідину, чекаємо, поки посуд охолоне, і кілька разів промиваємо в теплій воді.

Оцет

Посуд із алюмінію та нержавіючої сталі можна легко очистити оцтом, а для емальованих каструль цей спосіб не підходить. Наливаємо в ємність з нагаром велику кількість 9-процентного оцту і залишаємо в такому вигляді на 2-3 години. Потім виливаємо його та промиваємо каструлю в теплій воді.

Мильний розчин

У каструлю наливаємо воду і додаємо кілька столових ложок рідкого мила. Потім кип'ятимо суміш протягом 15 хвилин, виливаємо вміст і промиваємо посуд кілька разів.

Активоване вугілля

Це ефективний спосіб, якщо пригоріло варення чи молоко. Беремо 3 таблетки активованого вугілля і подрібнюємо в порошок. Посипаємо їм нагар і залишаємо на півгодини. Через зазначений проміжок часу наливаємо холодну воду, потім чекаємо ще 30-40 хвилин та змиваємо все з поверхні.

Таблетки для посудомийної машини

Спеціальні таблетки для миття посуду в посудомийній машині також можна використовувати для видалення нагару в каструлі. Пригорілу поверхню ретельно протираємо ними, потім змиваємо теплою водою. Потім вимиваємо каструлю за допомогою звичайного засобу для миття посуду.

Молочна сироватка

У сироватці від молока міститься безліч сполук, які руйнують нагар. Заливаємо її в каструлю, що пригоріла, - так, щоб вона покривала забруднення на 1-2 см. Залишаємо на кілька годин, а краще - на всю ніч (можна і на добу). Потім промиваємо губкою з теплою водою та миючим засобом для посуду.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару