Лайм

Як відіпрати плями від трави на одязі: топ-5 лайфхаків, щоб не залишилося і сліду

Навіть досвідчені господині іноді не знають, що робити з такими забрудненнями

Останній місяць весни у багатьох асоціюється з пікніками та активним проведенням часу на природі. Однак після цього у господинь додається домашніх клопотів, адже потрібно випрати білі шкарпетки, а також вивести плями від трави з одягу. theLime ділиться з вами простими порадами, як це зробити.

Зазначимо, що плями від трави бажано обробити якнайшвидше, щоб уникнути їх глибокого проникнення в тканини.

Фото: pinterest.com

Чим вивести плями від трави у домашніх умовах?

Нашатирний спирт

Вивести зелені плями зі світлих бавовняних та лляних тканин допоможе нашатирний спирт – 1 ст. л. необхідно розвести у склянці води. Беремо ватний диск або вату, змочуємо в розчині та втираємо у забруднені ділянки. Залишаємо на 30 хвилин, а потім перемо вручну або в машині.

Перекис водню

Із синтетичних тканин прибрати такі плями допоможе 3% розчин перекису водню. Наносимо його на ватний диск і ретельно протираємо пляму. Залишаємо на півгодини, а потім промиваємо під проточною водою. Потім потрібно випрати річ як завжди.

Сіль

Найефективнішим засобом від плям трави вважається кухонна сіль. Змішуємо її та воду в розрахунку 1 ст. л. на 1 склянку води. Обробляємо цим розчином ділянку одягу, на якій є плями. Залишаємо приблизно на 30-40 хвилин, щоб розчин подіяв, а потім перемо річ у звичному режимі. За допомогою цього методу можна легко відіпрати плями з будь-якої тканини, включаючи джинс і бавовну, які виводяться найгірше.

Лимонний сік

Видалити зелені плями з білих та світлих тканин також можна соком лимона. Розрізаємо лимон і видавлюємо сік прямо на пляму. Залишаємо на годину, потім перемо із господарським милом.

Яєчний білок та гліцерин

Впоратися з плямами на вовняних та шовкових тканинах допоможе народний засіб. Необхідно змішати білок одного яйця з гліцерином та нанести отриману масу на плями. Залишити в такому вигляді приблизно на 1 годину, а потім випрати річ вручну або в режимі делікатного прання.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити

Розсаду помідорів можна пікірувати сухим і вологим способом: коли і як це робити

Коли необхідно зайнятися пікіруванням розсади томатів, якими способами це можна зробити, а також коли проводити процедуру

В чому різниця між справжнім коханням і закоханістю: про це варто знати кожному

Кохання та закоханістю - у чому відмінність між цими почуттями, як проявляється справжнє кохання у стосунках