Лайм

Як вивести плями від бензину з одягу: топ-5 надійних лайфхаків для прання

Навіть досвідчені господині часто стикаються з такою проблемою у побуті

З приходом теплої пори року багато хто з нас часто стикається з різними плямами на одязі. І якщо ви вже знаєте, як позбутися плям від дезодоранту на темних речах, радимо також взяти на замітку кілька простих лайфхаків, як видалити плями від бензину. theLime вирішив розповісти про доступні та дієві народні засоби.

Фото: pinterest.com

Сіль

Свіжі плями можна вивести харчовою сіллю. Для цього просто рясно посипаємо пляму сіллю, втираємо її у волокна і залишаємо приблизно на 40-60 хвилин на тканині. Потім перемо річ за допомогою прального порошку або рідини для миття посуду.

Сода та зубна паста

Ці компоненти змішуємо у довільних пропорціях та наносимо зубною щіткою на забруднену ділянку. Потім виріб залишаємо на декілька хвилин і перемо вручну або в пральній машині.

Крохмаль, нашатирний спирт та скипидар

Для приготування суміші знадобиться 1 ст. л. звичайного картопляного крохмалю, по 10 крапель нашатирного спирту та скипидару. Масу, що вийшла, наносимо на пляму від бензину за допомогою старої зубної щітки і активно розтираємо. Через 10-15 хвилин виріб можна випрати з додаванням порошку або будь-якого іншого прального засобу.

Господарське мило, лимонний сік та картопляні очистки

Беремо картоплю, очищаємо її, потім очистки пропускаємо через м'ясорубку. Господарське мило тремо на терці. Додаємо сік одного лимона та перемішуємо все разом. Повинна вийти консистенція густої сметани з невеликими шматочками картопляної шкірки. Цю суміш наносимо на пляму від бензину, ретельно втираємо та залишаємо так на кілька годин, а краще на всю ніч. Потім виріб споліскуємо під проточною водою та перемо руками.

Скипидар, ацетон та шампунь для волосся

Ці засоби допоможуть вивести застарілу пляму від бензину. Для цього беремо дві частини шампуню або гелю для душу і змішуємо з однією частиною ацетону, 1 ст. л. скипидару. Отриманою сумішшю рясно змащуємо пляму і даємо настоятися протягом 40 хвилин. Після цього річ перемо з порошком вручну або в пральній машині.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати