Лайм

Як правильно гладити сорочку з льону: 4 поради, до яких варто прислухатися

Перед початком прасування ознайомтеся з інформацією, вказаною на ярлику виробу

Льон – це натуральний матеріал рослинного походження, який користується неймовірною популярністю, і на те є кілька вагомих причин. Ось деякі з них: речі з льону мають чудові терморегулюючі властивості, а значить добре охолоджують у літню спеку; льон - тканина міцна і довговічна; матеріал відмінно підходить не лише для дорослих, але й для дітей; льон запобігає розвитку мікробів, а значить, можна не боятися появи подразнень чи неприємного запаху. theLime розповість про правила догляду за виробами з льону, щоб вони не втратили зовнішній вигляд і радували вас якомога довше.

Фото: Getty Images

Як правильно доглядати за виробами із льону?

Періть вручну. В пральній машині теж можна, але на дуже низьких оборотах і без використання агресивних і хлорвмісних засобів для прання.

Якщо виріб з льону темного відтінку – періть його мінімальну кількість часу: 7 хвилин при 30 ° C цілком вистачить. Якщо ж ви хочете прати сукню з яскравим принтом, яка має світлий відтінок або й зовсім не піддавалася фарбуванню, температуру можна збільшіть до 40 ° C.

Не використовуйте високі обороти при віджиманні – така тканина сильно мнеться.

Сушити речі з льону рекомендується в горизонтальному положенні, також не варто допускати прямих сонячних променів - це дпоможе уникнути вигорання кольору.

Прасувати одяг з льону краще, у той момент, коли він ще трохи вологий. Вся справа в тому, що так складки розгладити буде значно легше та швидше. Якщо ж момент упущений і річ вже повністю висохла, гладити її потрібно при максимальній температурі (до 200 ° C) зі зволоженням.

Як гладити лляну сорочку?

  • Сорочки, як і інші речі з льону, теж бажано прасувати, коли вони ще вологі. Якщо ж хочете максимально облегшити цю задачу, прасуйте сорочку з льону практично одразу після прання.
  • Перед початком прасування ознайомтесь з інформацію, яка вказана на ярличку виробу, та дотримуйтесь усіх вказаних там рекомендацій.
  • У процесі прасування необхідно контролювати, щоб лляна тканина була постійно вологою, при необхідності розпорошіть на неї воду або спеціальний кондиціонер. Натуральний льон не боїться високих температур, тому сорочки із цього матеріалу можна спокійно прасувати при 180-200 градусах.
  • А от сумішеві тканини (матеріал, що складається з декількох видів ниток) потребують меншої температури. Льон з бавовною – 180 градусів, льон з лавсаном – 150 градусів, льон з віскозою – 120 градусів.

Фото: unsplash.com

  • Що робити, якщо одяг після прання пахне вогкістю? 12 порад, які вирішать проблему.
  • Як відіпрати плями від трави на одязі. Дізнайтесь про топ-5 лайфхаків, щоб не залишилося і сліду.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару