Лайм

Як видалити з праски пригорілу тканину: 5 лайфхаків, щоб не залишилося слідів

Дізнайтеся, як це зробити без пошкоджень для покриття

Кожен із нас хоч раз стикався з проблемою забруднення праски, коли з неї виливається іржава вода зі шматочками накипу або на підошві з'являється пригар. Раніше ми розповідали, як очистити праску від накипу, а тепер поділимося простими лайфхаками, як видалити пригорілу тканину в домашніх умовах.

Найчастіше пригар на прасці з'являється, якщо вибрати неправильний температурний режим. Наприклад, якщо для прасування синтетичної тканини вибрати максимальний ступінь нагрівання електроприладу. Ще одна причина утворення нальоту на підошві – торкання застібок на одязі. Якщо ви зіткнулися з такою проблемою, то її потрібно відразу позбутися. Ось, 5 найпопулярніших способів:

Фото: Pixabay

Перекис водню

Якщо ступінь забруднення підошви праски пригорілою тканиною незначна, то можна її позбутися за допомогою звичайного перекису водню, який є в кожному домі. Для цього злегка нагрійте праску, щоб підошва стала теплою, потім змочіть ватний диск перекисом і протріть область забруднення, поки пригар не зникне. Щоб очистити отвори для виходу пари, скористайтеся ватними паличками, попередньо змочивши їх у перекисі водню.

Зубна паста

Очистити підошву праски від пригару допоможе зубна паста. Щоб скористатися цим методом, потрібно також трохи нагріти праску. На теплу підошву видавіть трохи засобу та тканинною серветкою спробуйте видалити всі забруднення. Протирайте доти, доки нагар повністю не зникне. Наприкінці чищення протріть підошву праски чистою вологою тканиною.

Фото: Pixabay

Оцет

Цю процедуру також виконуйте з теплим приладом. Ватний диск або м'яку бавовняну тканину змочіть у столовому оцті та протріть проблемну область на підошві праски. Весь пригар повинен залишитися на серветці.

Кухонна сіль

За допомогою солі можна очистити праску двома способами. Для першого методу вам знадобиться крупнозерниста сіль та картон. Насипте рівномірним шаром сіль на щільний папір, максимально прогрійте електроприлад і прасуйте солону поверхню доти, доки забруднення не зникнуть. Важливо, якщо у вас тефлонове покриття, потрібно пам'ятати, що воно дуже чутливе до будь-яких абразивних матеріалів, тому цей спосіб слід застосовувати з особливою обережністю, а краще утриматися від нього і вдатися до іншого, більш щадного методу чищення: 2 ст. ложки солі оберніть тонкою бавовняною тканиною і злегка потріть цим мішечком по гарячій забрудненій підошві праски.

Парафін (свічка)

Невелике забруднення можна видалити за допомогою парафінової свічки. Розігрійте праску до максимуму, оберніть один край свічки папером або тканиною і плавно знизу вгору проведіть розпеченою підошвою. Дайте охолонути і протріть поверхню чистою вологою серветкою. Якщо тканина, що пригоріла, повністю не зчистилася, то повторіть процедуру ще раз.

Фото: Pixabay

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару