Лайм

Як випрати пожовклий тюль, щоб був білим: 4 ефективні домашні засоби

Знайдіть для себе оптимальний варіант

Прання білих речей - завдання не з простих, адже іноді досягнути бажаного ефекту буває вкрай важко. Тоді на допомогу приходять різноманітні народні засоби, які виручають у потрібний момент. Раніше ми розповідали, як за допомогою компонентів, що завжди під рукою, позбавитися жовтизни на білих кросівках, а цього разу поділимося перевіреними лайфхаками, що допоможуть легко випрати пожовклий тюль.

Спосіб 1: відбілюємо тюль лимонною кислотою

Для цього візьміть 1 пакет лимонної кислоти і розведіть його в 2-3 літрах теплої води. Після чого в отриманій суміші з двох компонентів прополощіть тюль. Далі просто висушіть тканину природним чином. Найбільший плюс цього методу заключається не лише в простоті, а ще в тому, що він підходить для тюлі з будь-якого матеріалу.

Фото: Getty Images

Спосіб 2: відбілюємо тюль сіллю

Для цього візьміть 1 ст. л великої кухонної солі, 1 л. теплої води і 1 ст. л прального порошку (підійде будь-який). Далі перемішайте всі інгредієнти та занурте в розчин тюль. Замочувати потрібно щонайменше 2 години. Якщо тюль занадто брудний, залишіть його в цій суміші на ніч. Після цього виперіть тюль вручну або на делікатному режимі у пральній машинці. Якщо ж бажаєте отримати від цього методу максимальний ефект, то прополосщіть тюль кілька разів в такому ж сольовому розчині.

Спосіб 3: відбілюємо тюль перекисом і нашатирем

Для цього налийте в глибоку ємність 3-5 л гарячої води, влийте 1 ст. л нашатирю і 2 ст. л 3% перекису. Після чого розчин слід перемішати, опустіти в нього тюль та залишити у такому вигляді на півгодини. Далі тюль прополощіть і висушіть природним чином.

Слід пам'ятати: якщо тюль зроблений з делікатних матеріалів, температура води не повинна перевищувати 35℃, а якщо тканина бавовняна, то допустимо 60℃ і вище.

Спосіб 4: відбілюємо тюль марганцівкою

Для цього натріть на тертці господарське мило, розчиніть у мисці з гарячою водою. Далі у склянці потрібно розвести марганець таким чином, щоб вода стала ніжно-рожевого кольору. Дочекайтесь, щоб марганець розчинився повністю, адже осаду не має бути. Після чого вилийте розчин у ємність із господарським милом і залишіть тюль у розчині на 30 хвилин. Далі тюль слід випрати і висушити.

Фото: Getty Images

Ще декілька корисних порад:

  • тюль прасувати не потрібно, оскільки тканина розправиться під власною вагою;
  • ні в якому разі не віджимайте тюль - повісьте так, щоб вода зтікла сама, або оберніть в простирадло.
  • не відбілюйте брудний тюль: попередньо виперіть його, в протилежному випадку пил потрапить в структуру тканини, що може призвести до небажаних наслідків;
  • якщо на тюлі є жирні плями - прибирайте їх;
  • оптимальна температура для делікатних тканин - 30-35℃;
  • якщо хочете, щоб тюль переливався на сонці, можна додавати 1 ст. л оцту під час прання. Від такої кількості неприємного запаху не буде, зате з'явиться приємний ефект.

Також дізнайтесь, як відіпрати білі шкарпетки в мікрохвильовці. theLime ділиться перевіреним лайфхаком.

Що робити, якщо одяг після прання пахне вогкістю? 12 порад, які вирішать проблему, знайдете тут.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати