Лайм

Як зробити просту пастку для комарів, якщо немає фумігатора: спробуйте цей спосіб

Кількість кровосисних комах навколо вас помітно скоротитися

Комарі в будинку псують нічний сон, а їхні укуси викликають реакцію у вигляді свербіння, дискомфорту і навіть болю. Далеко не завжди під рукою є спеціальні репеленти та фумігатори, тому корисно знати народні засоби, які їх відлякують.

Ділимося інструкцією з виготовлення простої пастки, яку можна встановити в кімнаті на ніч. Також вона знадобиться на природі, де комахи особливо агресивні та численні.

Фото: onehowto.com

Для виготовлення пастки для комарів вам знадобиться 50 г цукру, 200 мл теплої води, 1 пакетик сухих дріжджів, пластикова пляшка об'ємом 2 літри.

Крок 1. Пластикову пляшку розрізаємо на дві частини так, щоб горловина була приблизно в 1,5-2 рази коротшою за нижню частину.

Крок 2. У нижню частину пляшки наливаємо підігріту до 40 градусів воду і розчиняємо в ній цукор (50 г – це дві столові ложки з гіркою).

Крок 3. Додаємо в солодку воду чайну ложку сухих дріжджів та ретельно розмішуємо.

Крок 4. Вставляємо верхню частину пляшки шийкою вниз, щоб утворилася лійка. Відстань між шийкою та рівнем води має становити 1-2 см.

Крок 5. Обгортаємо саморобну пастку для комарів темною тканиною, папером чи фольгою.

Принцип дії пастки: під час бродіння дріжджів у солодкій воді виробляється вуглекислий газ і тепло, приваблюючи комарів. Залітаючи у вирву, вони не можуть вибратися назад і тонуть. Термін дії такої натуральної пастки – кілька днів.

Врахуйте, що дріжджі під час бродіння можуть сильно пахнути, тому не ставте пастку для комарів із пластикової пляшки біля свого спального місця. У будинку її краще встановити на підвіконні біля відчиненого вікна. На вулиці запах дріжджів буде не таким помітним, тому не зайвим буде виготовити кілька таких "капканів".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються