Лайм

Як швидко вивести плями з білого одягу: найкращі лайфхаки для прання

Не поспішайте засмучуватися, якщо забруднили улюблену річ

Білий одяг наче магніт притягує до себе плями, які важко випрати: сліди від ягід, червоного вина, кави, дезодоранту, косметики чи поту. Дуже часто потрібно докласти чимало зусиль, щоб вивести з улюбленої сорочки або футболки таке забруднення. Однак існують дієві методи, які повернуть речам колишню білизну. Раніше ми розповідали, як відпрати плями від тонального крему та помади, чим вивести вишневу пляму, а тепер поділимося простими лайфхаками, які впораються з усіма забрудненнями.

Фото: pixabay.com

Свіжі плями від ягід, варення або зеленої трави допоможе прибрати звичайний окріп. Закип'ятіть воду і рясно полийте на забруднену річ. Ви помітите, як пляма світлішатиме на очах, а потім і зовсім зникне. Якщо забруднення в'їлося в тканину, потріть проблемне місце мильним розчином.

Якщо на білому одязі утворилася пляма від крові, то на допомогу прийде перекис водню. Налийте розчин на забруднене місце і залиште на 5-7 хвилин. Потім протріть чистою сухою тканиною. При необхідності річ виперіть звичним для вас способом.

Марганцівка та перекис водню добре допомагають усунути плями від вина. Розмішайте у воді невелику кількість марганцівки та нанесіть розчин на червону пляму. Залишіть на кілька годин. Потім це місце потріть перекисом водню. Після цього виперіть річ у пральній машині.

Фото: pixabay.com

Не знаєте чим вивести пляму від кави чи чаю? Відповідь проста: нашатирний спирт. Розведіть розчин із водою, у пропорції 1:1. Отриману суміш нанесіть на забруднення та залиште на деякий час. Після цього добре прополощіть річ у холодній воді.

Жовті плями від поту можна прибрати за допомогою рідкого мила та соди. Змішайте інгредієнти у рівних кількостях до отримання густої кашки. Натріть забруднене місце розчином, залиште на 30 хвилин, потім виперіть. Якщо плями від поту не зникли, повторіть процедуру ще раз.

Білу блузку, забруднену чорнилом, врятує гліцерин. Нанесіть його на забруднену ділянку і не чіпайте приблизно одну годину. Потім річ добре прополощіть у підсоленій воді та за необхідності потріть простим господарським милом.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати