Лайм

Як відіпрати плями від вишні, якщо порошок не справляється: 5 перевірених лайфхаків

Вивести пляму не складе труднощів, якщо слідувати наступним рекомендаціям

Літо – час свіжих ягід та пікніків. Звичайно, в умовах війни через "сюрпризи" окупантів виїзди на природу можуть бути небезпечними, але якщо ви впевнені, що територія розмінована і абсолютно безпечна, то сміливо вирушайте за місто або на дачу, і прихопіть відерце з вишнею. Зазвичай після таких поїздок на одязі можуть виникнути плями, які важко випрати. Проте немає нічого неможливого. Раніше ми розповідали, як вивести зелені плями від трави, а тепер поділимося простими лайфхаками, як позбутися плям від вишні.

Плями від ягід відносяться до категорії важковиводимих і краще прати, якщо вони свіжі. Тому краще влаштовувати домашню хімчистку одразу після повернення додому. theLime розповість про 5 перевірених способів, які врятують вашу улюблену футболку, не залишивши від вишні й сліду.

Фото: Getty Images

Окріп

Це один із найпростіших та найдієвіших методів у боротьбі з багатьма видами забруднень, і вишневий сік – не виняток. Щоб позбутися плями від вишні, достатньо просто полити на проблемне місце киплячою водою. Однак, враховуйте тип тканини, такий спосіб може нашкодити вовняним або делікатним матеріалам.

Господарське мило

Звичайне господарське мило, як і раніше, є надійним засобом для чищення. Йому під силу випрати вишню з одягу, навіть якщо вона вже в'їлася в тканину. Для цього добре намильте проблемну ділянку і залиште на 15-30 хвилин. Після цього залийте окропом, дайте півгодини полежати і виперіть річ будь-яким звичним для вас способом.

Перекис водню

Якщо пляма від вишні з'явилася на одязі білого кольору, можна сміливо використовувати концентрований розчин, якщо тканина кольорова, то перекис водню розбавте водою. Щоб випрати вишневу пляму таким способом, змочіть ватний диск або м'яку тканину розчином і акуратно протріть забруднене місце, поки слід від ягід не зблідне. Далі просто закиньте у пральну машину.

Фото: Getty Images

Кухонна сіль

Сіль розведіть з невеликою кількістю води до отримання "кашки". Нанесіть суміш на проблемну ділянку та залиште на 10 хвилин. Потім виперіть в гарячій воді з миючим засобом для посуду або засобом для виведення плям.

Спирт + лимонна кислота

Вишневу пляму з одягу допоможе вивести спиртовий розчин лимонної кислоти (20 г спирту – 2 г лимонної кислоти). Отриману суміш злегка підігрійте та зануріть у неї забруднені ділянки одягу. Тримайте, доки плями не зникнуть. Потім ретельно прополощіть виріб спочатку у теплій воді, потім у розчині аміаку (1%), потім знову у воді з додаванням кількох крапель оцту або невеликої кількості лимонної кислоти.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати