Лайм

Як зробити відбілювач для білизни в домашніх умовах: простий лайфхак

Знадобляться лише два інгредієнти

Кожна господиня постійно стикається з різними забрудненнями в побуті, а в умовах війни, зростання цін і дефіциту професійних засобів для чищення чимало з них згадали, що можна використовувати народні методи. І якщо ви вже знаєте, як відіпрати плями від вишні, тонального крему та помади, а також від фарби, радимо звернути увагу на простий лайфхак, як зробити відбілювач для білизни в домашніх умовах. theLime вирішив докладніше розповісти вам про нього.

Для того, щоб відбілити пожовклу або посірілу білизну, знадобляться лише два інгредієнти – харчова сода та перекис водню. Якщо забруднення досить сильне, можна використовувати замість звичайної соди спеціальну кальциновану соду, але тоді приготування розчину вимагатиме суворого дотримання пропорцій, щоб не пошкодити тканину.

Фото: pinterest.com

Переваги такого відбілювача:

- низька вартість інгредієнтів;

- простий алгоритм приготування розчину;

- здатність видаляти навіть застарілі забруднення;

- універсальність (його можна застосовувати для виробів з різних тканин);

- економічність (однієї пачки соди і пляшки перекису водню вистачить на декілька разів).

Кількість використовуваних компонентів залежить від кількості речей, що замочуються. Щоб відбілити велику кількість білизни, необхідно налити у ванну приблизно 10 л гарячої води, додати до неї 5 ст. л. харчової соди та 30 мл перекису водню. Розмішуємо їх і опускаємо в отриманий розчин брудну білизну, за бажанням можна додати трохи прального порошку. Залишаємо в такому вигляді приблизно на 2-3 години, а після замочування відправляємо простирадла, підковдри та наволочки в пральну машину і перемо як завжди.

Також такий відбілювач можна використовувати, щоб випрати комірці та манжети білих сорочок. Для цього слід змішати 1 ч. л. соди з 10 мл перекису та нанести отриману кашку на забруднені місця – приблизно на 5-7 хвилин. Потім прополоскати у воді та випрати вручну або в машинці.

Слід зазначити, що замочувати вироби з делікатних тканин у такому розчині можна лише у воді кімнатної температури – щоб їх не пошкодити. А для відбілювання шовку та вовни соду краще не застосовувати.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару