Лайм

Як врятувати білу річ, яка забарвилася після прання: топ-3 простих засоби

Головне - якнайшвидше обробити плями

Речі різного кольору варто прати окремо, інакше яскраві тканини можуть полиняти та зіпсувати світлі. Якщо це сталося, повернути одягу білизну може бути непросто. Коли під рукою немає кисневого відбілювача, можна врятувати ситуацію підручними засобами. Головне - діяти якнайшвидше, не чекаючи висихання пофарбованої речі.

Фото: Getty Images

Оцет

Оцет - натуральна альтернатива спеціальним засобам для прання і може видалити навіть стійкі плями. Щоб позбавитися кольорових розводів на білому одязі, налийте у відро 4 л теплої води, додайте склянку оцту і замочіть річ. Залиште її на 30 хвилин відмокати, промийте у теплій воді і виперіть у пральній машині як завжди.

Перекис водню

Якщо на білому одязі залишилася кольорова пляма, спробуйте змочити її 3% перекисом водню. Залиште на 10-15 хвилин, а потім ретельно промийте.

Нашатирний спирт

У відро гарячої води додайте 20 мл водного розчину аміаку (нашатирного спирту) і замочіть річ на 2-3 години. Після відмокання одяг буде різко пахнути, тому виперіть його у машинці як завжди. До речі, такий спосіб підходить для видалення розводів як із білого, так і з кольорового одягу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати